Cercei din cireşe şi trandafiri din grădină

Cercei din cireşe şi trandafiri din grădină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După două săptămâni, s-au găsit fructele care să le uzurpe tronul păstăilor care  nu se mai săturau să se uite la toate celelalte mărfuri din hala de zarzavaturi a Pieţei Centrale de la înălţimea preţului de 20 de lei kilogramul.

De o singură zi a fost nevoie, şi de un comerciant care a spus că e cazul să aducă vreo câteva lăzi cu cireşe de mai de... 25 de lei kilogramul. Preţul e puţin mai mare chiar şi decât al muşchiului de vită, care sare şi el de 21 de lei.

Sfatul nostru e următorul: dacă nu vă permiteţi un kilogram întreg, luaţi-le soţiilor sau iubitelor câte două buchete pe care să le agăţaţi la urechi, ca în vremurile în care eraţi copii. N-ar trebui să vă coste mai mult de câţiva lei.

Dacă le place, v-aţi ales cu o bilă albă încă din prima dimineaţă de weekend! Dacă nu, pregătiţi-vă să mâncaţi la fast-food!

De fapt, o soluţie de împăcare ar mai fi: pe tarabe au răsărit o mulţime de trandafiri frumoşi – roşii, portocalii sau roz – care nu vă costă mai mult de 2 lei firul. Bujorii, şi mai ieftini: 1 leu firul.

Dragostea tot prin stomac trece

Pe aceia dintre dumneavoastră care au depăşit etapa în care se puteau hrăni numai cu dragoste îi informăm că  preţul unei salate de sezon este  destul de îmbietor. Castraveţii costă 2 lei, iar preţul roşiilor tari şi bune porneşte de pe la 5 lei.

Căpăţâna de salată verde se dă şi la 1 leu, dar şi la 1,5 sau 2 lei, în funcţie de mărime şi prospeţime.

Merele – fructele care au făcut destul de mult rău umanităţii, încă de după Facere – costă 3 lei, dar le puteţi găsi şi cu 2,8 sau chiar 2 lei kilogramul.

Au apărut şi pepenii galbeni de Grecia, la 5,5 lei kilogramul. Şi tot urmaşii făuritorilor Acropolelor ne-au trimis caise de 13,99 de lei kilogramul.

Din ţara Evei Peron, comercianţii au ales ceea ce aduc de obicei: pere, de această dată la 6,5 lei. Vinetele s-au ieftinit şi au ajuns să coste 5 lei kilogramul, cu doar un leu mai mult decât dovleceii.

Picanterii în bucătărie

Dacă tot vă străduiţi să vă demonstraţi masculinitatea în bucătărie, aţi putea foarte bine să daţi mâncărurilor şi o notă picantă, doar atât cât sugestia dumneavoastră de a înlocui apa cu vinul de masă să vină cât se poate de natural.

Vă informăm că un ardei verde şi „iute foc” (cum scrie pe etichetă) nu vă costă mai mult de 50 de bani.

Ceapa veche – indispensabilă în cazul preparării unora dintre mâncăruri, costă 2,5 lei kilogramul. Pentru cea nouă va trebui să plătiţi fie 50 de bani pe legătură, fie 2 lei pe kilogram. Usturoiul se menţine tot la preţuri de peste 10 lei kilogramul. 

Oricum, e bine să nu exageraţi cu condimentele, ca să nu vă alegeţi, în locul unei atmosfere incendiare, cu arsuri stomacale.

Important, până la urmă, nu este întotdeauna ce şi cât mâncaţi, ci şi cu cine.

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.