Construcțiile pun economia în mișcare

Construcțiile pun economia în mișcare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,7 la sută ca serie brută în primele patru luni ale anului, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Pe elemente de structură, a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,4 la sută. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-11,3 la sută) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-5,6 la sută). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+18,1 la sută), construcţiile inginereşti (+2,9 la sută) şi clădirile nerezidenţiale (+0,4 la sută).
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1 la sută.
Potrivit INS, în aprilie 2021 comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,5 la sută, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+31,4 la sută), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,1 la sută) şi lucrările de construcţii noi (+10,3 la sută). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădiri rezidenţiale (+22,8 la sută), clădiri nerezidenţiale (+20,1 la sută) şi construcţii inginereşti (+6,4 la sută).
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în perioada menţionată, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,8 la sută.

Citit 562 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 22:32

2 comentarii

 • postat de Stop taierii padurilor acum! Ajunge!
  Vineri, 18 Iunie 2021 20:54
  89.137.230.***
  Constructiile duc la taieri masive de paduri dar fara ca sa se mai planteze. E bine sa se renunte la lemn si sa se construiasca pe schelet metalic pentru ca o casa se face si mai rapid asa.
  Statul roman daca nu va lua urgent masuri impotriva celor care taie ilegal padurile va avea de a face cu schimbari climatice fara precedent. Desertificare, alunecari de teren, furtuna, ciclon, ploi torentiale, seceta, parjol, grindina.
  Padurea echilibreaza si o tara fara paduri e o tara moarta si fara turism, fara viata si fara sanatate.
  Vom muri fara paduri. Voi planta toate dealurile sau terenul parloaga din tot judetul. Am mevoie de 5000 de voluntari.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Lucratoru Roman
  Vineri, 18 Iunie 2021 10:09
  89.39.81.***
  Lasati cifrele ,statisticile si prostiile.Uitativa la preturi,la puterea de cumparare ,la gadul de INDATORARE al populatiei apoi in gradina acelor mincinosi care apeleaza la tot felul de artificii pentru asi relansa afacerile legale sai pe jumatate legale acoperite politic sau de clanuri sau de organe de control pana la prescrieri si altele.
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.