Cele mai bune rezultate ale Combinatului din 2008 până acum

Cele mai bune rezultate ale Combinatului din 2008 până acum
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Combinatul siderurgic Liberty Galați a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, cele mai bune rezultate trimestriale din 2008 până în prezent, potrivit datelor comunicate de companie. 

”Compania a raportat rezultate solide pentru trimestrul încheiat la 31 martie 2021: o cifră de afaceri de 1,77 miliarde de lei (359 milioane de euro) și EBITDA (profit operațional înainte de scăderea amortizărilor, dobânzilor și impozitul pe profit) de 256 milioane de lei (52 milioane de euro), cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate din 2008 până în prezent. Este o continuare a evoluției pozitive din cea de-a doua jumătate a anului trecut. În 2020, Liberty Galați a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 4,7 miliarde de lei (1 miliard de euro) și EBITDA de 187 milioane de lei (38 milioane de euro)”, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

În primul trimestru al acestui an, combinatul siderurgic gălățean și-a crescut producția de oțel la 531.000 tone.

”Acest lucru se compară cu cele aproape 2 milioane de tone de oțel livrate în 2020, realizate în pofida faptului că prima jumătate a anului 2020 a fost afectată de provocarea extrem de dificilă cu care s-a confruntat piața europeană a oțelului și exacerbată de pandemia Covid-19, aspecte care au forțat un număr de clienți-cheie să își oprească operațiunile. Datorită îmbunătățirilor operaționale și gestionării eficiente a producției sale, Combinatul nu a trebuit să își înceteze operațiunile - așa cum au făcut mulți alți producători europeni - ci a continuat să își servească, prompt, clienții. Piața și-a revenit în a doua jumătate a anului”, precizează Liberty Galați.

În prezent, combinatul gălățean accelerează pregătirea unei game de proiecte pentru îmbunătățirea infrastructurii existente și a calității portofoliului de produse, precum și a inițiativelor strategice care vor sprijini transformarea combinatului într-un furnizor GREENSTEEL, neutru de carbon, până în 2030. Acestea includ introducerea a două cuptoare cu arc electric, a unei instalații de reducere directă a fierului, a unei capacităţi care să producă hidrogen şi a parcurilor de energie regenerabilă solară și eoliană. Aceste proiecte vor fi susținute de colaborări cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cu un institut de cercetare-dezvoltare și se vor concretiza în teme de cercetare care vor spori capacitatea Combinatului de a utiliza tehnologia de fabricare a oțelului bazată pe hidrogen.

„Concentrarea, angajamentul și determinarea colegilor noștri din Galați ne-au permis să depășim provocările din ultimul an (...) Suntem foarte încântați că Alianța GFG își păstrează angajamentul de a construi un viitor durabil pentru combinat”, a declarat Aida Nechifor, director general al Liberty Galați, care a precizat că se așteaptă ca rezultatele combinatului pe trimestrul doi să fie chiar mai bune decât cele obținute în prima parte a anului.

Citit 3090 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.