O nouă numire politică la AFDJ Galați! Ședința Consiliului de Administrație, în premieră, la sediul Ministerului Transporturilor

O nouă numire politică la AFDJ Galați! Ședința Consiliului de Administrație, în premieră, la sediul Ministerului Transporturilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați continuă „rotația cadrelor” pe care o practică de ani de zile. Așa cum „Viața liberă” anunța încă din luna martie, în articolul „Se schimbă din nou „garda” la Dunăre. Avocați, bancheri și juriști, în conducerile AFDJ și APDM”, numirea directorilor generali ai AFDJ și APDM rămâne apanajul politicului. Lucru care, în cazul AFDJ, s-a întâmplat astăzi, 22 iulie.

O premieră în istoria recentă a AFDJ, ședința Consiliului de Administrație a avut loc la București, la sediul Ministerului Transporturilor condus de useristul Cătălin Drulă. În loc să vină membrii CA-ului la Galați, au plecat patru mașini spre București.

Ședința a fost condusă de Radu Valentin Balcu, consilier al ministrului Drulă. Balcu fusese numit, din 10 iulie, membru în CA-ul AFDJ, cu mandat pe patru luni, luându-i locul fostului președinte al CA, Angela Ivan.

Ședința a fost „gen anchetă”, conform unor participanți la întâlnire. În sală au avut acces doar membrii CA, iar ceilalți – directori mai mici, șefi de servicii etc. – au fost chemați pe rând, „ca la interogatoriu”.

Concluzia ședinței de CA de astăzi este următoarea: AFDJ va avea un nou director general, interimar, bancher de profesie. Locul actualului director general Sorin Crețu, al cărui mandat expiră pe 26 iulie 2021, va fi luat de Cătălin Ciupercă, membru actual în CA-ul AFDJ și în al cărui CV profesional este trecută funcția de director general la OTP Bank. Cătălin Ciupercă va intra pe post din 4 august. Până atunci, interimatul de o săptămână va fi asigurat de actualul director comercial al AFDJ, Cristian Șendrea.

De remarcat că schimbarea directorului general al AFDJ vine la mai puțin de o lună după ce în presă au apărut înregistrările DNA cu șeful liberalilor gălățeni, George Stângă, care îi cerea ministrului Drulă să prelungească mandatele directorilor AFDJ și APDM.

Citit 5771 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iulie 2021 16:23

6 comentarii

 • postat de Vlad din Port
  Vineri, 23 Iulie 2021 06:48
  213.233.88.***
  Domnule Luca, cu respect, vă mulțumesc pentru articol.
  Chiar mă întrebam de ce nu au ieșit la țigară pe terasa amenajata pe acoperișul clădirii. Știți dvs., locul ăla unde își petrec toată ziua săracii bugetari. Inițial am fost îngrijorat, apoi...m-am gândit că s-au apucat de muncă și am zâmbit la gândul că mai avem o șansă. Dar nu, ei erau plecați la capitală.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Un gălățean
  Vineri, 23 Iulie 2021 06:04
  185.163.46.***
  Inginer junior (cu mai putini ani de experiență decât degete la o mână) la firme cu sediul la apartament și zero experiență în management este șef peste porturi (APDM) de mai bine de 1 an. Dacă ar fi fost la radio Erevan aș fi râs. Bănuiesc că domnii de la PNL au ales primul om întâlnit în cale la sediul partidului. Am avut noroc totuși că portarul era plecat după covrigi. Deși, ar fi avut cam aceiași experiență în management, zero. Până nu se introduc examene și criterii de selecții clare, funcțiile de conducere în companiile statului vor fi folosite pentru fidelizarea membrilor de partid ( indiferent de culoare).
  Aștept cu nerăbdare să văd cine va fi șef peste porturi ales pe sprinceană de USR.
  1
  9
  Raportează
 • postat de paloma
  Joi, 22 Iulie 2021 23:55
  5.13.155.***
  Ce n-ati inteles? "Ciocu' mic!!!', pnl-ul, ei sunt la putere !!! Competenta, profesionalism...

  „Pleacă-ai noștri, vin ai noștri…!” Iarăși am votat ca proștii!?
  1
  10
  Raportează
 • postat de Sorin Temelie
  Joi, 22 Iulie 2021 22:52
  185.53.198.***
  Foarte bine! I-a pus în temă pentru un viitor imediat, extemporal la DNA.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Nicu
  Joi, 22 Iulie 2021 21:46
  5.13.201.***
  DNA-ul a participat fizic sau on-line la sedinta CA ?
  0
  11
  Raportează
 • postat de Albert
  Joi, 22 Iulie 2021 21:34
  86.125.62.***
  AFDJ, APDM: societăți care vehiculează "cantități" enorme de euro. Cum sa nu fie importante pentru politic.
  0
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.