Cerere mare de angajați în industria HoReCa

Cerere mare de angajați în industria HoReCa
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Salariile din industria HoReCa au crescut cu până la 20 la sută faţă de 2019, susţin mai mult de jumătate dintre reprezentanţii companiilor participante la un sondaj, în unele cazuri salariile medii depăşind şi 4.000 de lei, conform datelor centralizate de platforma de recrutare eJobs România.

În plus, peste o treime dintre angajatorii din HoReCa susţin că din toamnă volumul recrutărilor va creşte.

"Piaţa muncii şi-a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei, iar în unele domenii business-urile au depăşit acest nivel. Deşi angajatorii din HoReCa întâmpină în continuare dificultăţi în recrutare, suntem optimişti că salariile şi beneficiile, dar şi reabilitarea imaginii industriei, odată cu deschiderea sa la turaţii maxime, vor atrage din nou candidaţi către acest sector", a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

În ceea ce priveşte beneficiile pe care le pot obţine candidaţii din HoReCa, acestea au fost diversificate în ultimul an. Aproape 60 la sută dintre angajatori oferă tichete de masă, 32 la sută - prime de sărbători, 24 la sută decontează transportul şi tot atâţia oferă traininguri pentru perfecţionarea cunoştinţelor.

Potrivit eJobs, în plin sezon estival, angajatorii din industria HoReCa întâmpină în continuare greutăţi când vine vorba de recrutare. Peste 85 la sută dintre participanţii la cel mai recent sondaj derulat de eJobs precizează că recrutează în momentul de faţă, însă candidaţii întârzie să apară.

Citit 542 ori Ultima modificare Marți, 03 August 2021 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.