Bilete cu cardul în autobuzele Transurb

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poate că fiecare dintre noi, la un moment dat, am evitat să urcăm într-un autobuz pentru că nu am avut de unde să cumpărăm bilet, sau, pur şi simplu, nu aveam „cash” în buzunar în acel moment. Ei bine, aceste mici neplăceri vor putea fi, foarte curând, evitate.

Treizeci dintre cele mai noi autobuze şi troleibuze din Galaţi vor avea montate, până la sfârşitul lunii septembrie, dispozitive cu ajutorul cărora biletul de călătorie va putea fi achitat pe loc, cu ajutorul cardurilor BRD. Iar din ianuarie 2012, aceste dispozitive ar putea fi montate pe toate mijloacele de transport ale Transurb. 

Această modalitate de plată rapidă va fi posibilă în cadrul unui parteneriat încheiat între BRD Galaţi şi societatea locală de transport Transurb şi care promovează tehnologia contactless, care se pare că tinde să devină o adevărată provocare pentru români.

Sistemul a fost implementat deja în Bucureşti (la metrou şi pe liniile RATB), iar din această lună BRD a decis să ofere soluţia integrată de transport „BRD Transport” şi altor trei oraşe importante din ţară: Galaţi, Sibiu şi Constanţa.

Uşurinţa şi comoditatea în utilizarea tehnologiei contactless pentru plata călătoriilor în mijloacele de transport în comun vine din procesul foarte simplu de plată a călătoriei: clientul trebuie doar să apropie cardul contactless de echipamentul montat în autobuz sau troleibuz şi aproape instantaneu primeşte confirmarea plăţii călătoriei.

Foarte important, este păstrată şi securitatea tranzacţiei, întrucât, pentru sume mai mici de 100 de lei, nu mai e nevoie să tastezi codul PIN, cu zeci de ochi curioşi privindu-ţi peste umăr.

Costuri zero pentru Transurb

„Această modalitate de plată a biletelor înseamnă costuri zero pentru noi, întrucât toate aparatele sunt montate şi aparţin BRD”, ne-a declarat Genica Totolici, directorul general Transurb. „Banii pentru fiecare bilet cumpărat astfel intră direct în contul nostru.

Aparatele vor fi montate numai pe MAZ-uri, pe 30 dintre cele mai noi autobuze sau troleibuze pe care le avem (în primul rând, pe traseele 102, 104, 105 şi 106), iar la sfârşitul anului BRD va decide dacă va monta astfel de aparate şi pe celelalte mijloace de transport  pe care le deţine Transurb. Nouă, această modalitate de plată nu ne aduce decât avantaje, întrucât îi putem atrage şi pe acei clienţi care nu au numerar în buzunar şi vor să plătească folosind cardul”, a încheiat Genica Totolici.

Plăţi rapide, fără PIN

„Pentru clienţii deţinători de carduri BRD, tehnologia Contactless este disponibilă pentru toate cardurile emise sub sigla Mastercard, inclusiv Maestro, sub forma unui sticker aplicat pe un obiect pe care îl aveţi mereu asupra dumneavoastră (telefon mobil, portofel, gadget) sau sub formă de breloc.

Acesta permite efectuarea de plăţi foarte rapide la comercianţii acceptaţi (toate magazinele Mic.ro, Carrefour - la casele rapide, KFC şi, în curând, în cele mai noi autobuze din Galaţi), fără introducerea codului PIN pentru sume  mai mici de 100 de lei.

Cardul Transport este un card care îndeplineşte toate funcţiile unui card Mastercard normal, dar care are în plus tehnologia Contactless deja încorporată. Pentru clienţii care au deja un card BRD Mastercard, costul implementării pe el a tehnologiei contactless este de 25 lei/an. Cardul

Transport poate fi emis şi în cadrul convenţiilor salariale!

În ceea ce priveşte transportul în comun din Galaţi, până la acest moment dispozitivele au fost instalate pe 10 autobuze noi, iar până la sfârşitul lunii se va finaliza instalarea pe încă 10 autobuze şi 10 troleibuze. Vor fi, aşadar, 30 de mijloace de transport care înglobează această tehnologie”, ne-a declarat Florin Istrate, responsabil marketing în cadrul BRD Galaţi.

Citit 2294 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.