Combinatul Siderurgic, rezultate financiare record în trimestrul doi. Cifră de afaceri de 492 milioane de euro

Combinatul Siderurgic, rezultate financiare record în trimestrul doi. Cifră de afaceri de 492 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Combinatul Siderurgic Liberty Galați a raportat, pe trimestrul doi al acestui an, o creștere EBITDA (câștigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) cu 60 la sută față de trimestrul precedent. Combinatul raportează o creștere a nivelurilor de producție și progrese suplimentare în privința proiectelor strategice necesare transformării unității, pentru a se atinge neutralitatea de carbon până în 2030.

"Compania a raportat rezultate excelente pentru trimestrul încheiat la 30 iunie 2021, cu o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de lei (492 milioane de euro) și EBITDA de 412 milioane de lei (84 milioane de euro), în creștere cu 37 la sută și respectiv 61 la sută față de rezultatele bune din trimestrul încheiat la 31 martie 2021. Combinatul este în prezent în curs de creștere a producției către nivelul de 3 milioane de tone anual, de la aproximativ 2 milioane în 2020 și a livrat către clienți 566.000 de tone în trimestrul doi, cu 7 la sută mai mult decât în primul trimestru", se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galați.
În acest context, Sanjeev Gupta, președinte executiv al Liberty Steel Group, a declarat: "Echipa de la Galați a livrat din nou rezultate, construite pornind de la un început de an foarte bun, pentru ca acum să obțină o altă serie de rezultate-record. Am așteptări din partea echipei: să crească și mai mult producția și să contribuie la eforturile către atingerea obiectivelor GREENSTEEL și a adevăratei neutralități de carbon. În ultimele săptămâni - cât am fost la Galați și la București - m-am bucurat să lucrez împreună cu echipa și cu partenerii noștri, pentru a dezvolta strategia de transformare care va fi în centrul viziunii noastre globale GREENSTEEL."
La rândul ei, Aida Nechifor, directorul general al Liberty Galați a declarat: "Aș dori să mulțumesc tuturor celor din echipa de la Galați pentru aceste rezultate extraordinare. Am îmbunătățit nu numai performanțele financiare și operaționale, ci și calitatea produselor și serviciile pentru clienți. Acum ne vom concentra pe progresul proiectelor pe termen mediu și lung din călătoria noastră către neutralitatea emisiilor de carbon, precum și pe munca asiduă de a atrage tinerii noi colegi - muncitori și specialiști - care ne pot ajuta să ne pregătim pentru acel viitor".
Combinatul Siderurgic de la Galați a făcut progrese importante în pregătirea proiectelor majore, necesare îmbunătățirii infrastructurii existente a Liberty Galați și a calității portofoliului său de produse, precum și a inițiativelor strategice care vor sprijini transformarea Combinatului într-un furnizor de oțel neutru de carbon până în 2030 (CN30).
Acest progres către CN30 va fi potențat de Memorandumul de Înțelegere, semnat în luna iulie, pentru crearea unui cadru de colaborare tehnică și de cercetare cu Centrul Român al Energiei, grupul internațional de inginerie MTAG Elveția, I.C.S.I. Râmnicu Vâlcea - un institut de cercetare și dezvoltare - și Adrem, o companie de servicii energetice orientată spre inovație, eficiență și durabilitate. Cadrul va promova, facilita și consolida eforturile colective ale partenerilor în cercetarea, inovarea și dezvoltarea afacerilor pentru noi tehnologii de producere de energie și combustibili în special pe bază de hidrogen.

Citit 3661 ori Ultima modificare Joi, 12 August 2021 00:11

4 comentarii

 • postat de Alexutz
  Miercuri, 11 August 2021 16:44
  5.2.205.***
  Rezultate record de pe urma sclavilor platiti cu tinichele.
  Ce era Combinatul odata si ce a ajuns.....
  0
  8
  Raportează
 • postat de nuconteaza
  Miercuri, 11 August 2021 09:14
  5.13.142.***
  La salarile de mizerie pe care le dati mi-ar fi rusine sa mai afirm aceste realizari. Vai de bietii muncitori care "sunt manati ca vitele de la spate...se poate si mai mult baieti". Slugi la straini.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Lucratoru Roman
  Miercuri, 11 August 2021 08:42
  89.39.81.***
  Ba nu le e rusinae ma?Cum poti ma sa ai beneficii atat de mari si la negocieri se freca capra in gura cu sapun de i se strepezesc dintii si moare de foame?Baaaa vaaai de capul vostru care ati venit cu vorbe frumoase si cu intentii neortodoxe.Darvoi credeti in vaci ,boi,maimute si sobolani.Nu aveti un Dumnezeu decat sfantul ban.Platiti oamenii aia ca au ramas putini ,vor ramane si mai putini ,si va bateti joc de ei in focul si iadul de acolo.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 11 August 2021 05:52
  5.13.167.***
  Investitii clare - nu povesti sau promisiuni - pe termen scurt /mediu/lung?
  Imbunatatirea conditiilor de munca?
  Cresterea salariilor angajatilor - a celor care aduc acest profit?
  5
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.