Înrolarea în SPV, obligatorie pentru anumiți contribuabili

Înrolarea în SPV, obligatorie pentru anumiți contribuabili
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înrolarea în Spațiul Privat Virtual(SPV) va deveni obligatorie de la 1 martie 2022, a anunțat, la conferința de presă de marți, Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor. Măsura privește persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală. Înrolarea în SPV asigură o comunicare şi un mod de lucru 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână cu administraţia fiscală şi reprezintă o eficientizare a modului în care cetăţeanul interacţionează cu organul fiscal", a spus ministrul.

Vîlceanu spune că, în cazul persoanelor cu activitate independentă, declaraţia de venituri va putea fi descărcată, completată și ulterior postată în SPV, unde va fi primită și decizia de impunere, iar taxele vor putea fi plătite fără ca persoana să mai fie nevoită să se prezinte la organul fiscal.

Ministrul a mai anunțat adoptarea unui format standardizat și simplificat de date în relația dintre contribuabil și autoritățile fiscale, proiect ce va intra în testare începând cu 1 septembrie 2021 şi va fi implementat pentru marii contribuabili începând cu 1 ianuarie 2022. O altă măsură este permanentizarea procedurii de rambursare a TVA cu control ulterior. Vîlceanu spune că între 1 noiembrie 2020 și 31 iulie au fost analizate 179.000 de solicitări de rambursare de TVA și au fost soluționate 160.000 de deconturi, cu control ulterior.

Citit 864 ori Ultima modificare Miercuri, 25 August 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.