Încep negocierile privind salariul minim pe economie

Încep negocierile privind salariul minim pe economie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Patronatele, sindicatele şi reprezentanţii Guvernului se vor întâlni, săptămâna viitoare, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, pentru a discuta propunerile părţilor cu privire la majorarea salariului minim pe economie pentru anul 2022.

"Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât confederaţiile sindicale şi cele patronale să îşi prezinte şi faţă în faţă propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim. După ce vom avea aceste discuţii, vom analiza toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluţie pe care o vom supune dezbaterii publice", a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Aceasta a subliniat că majorarea salariului minim trebuie susţinută de economie. "Preocuparea mea este ca, în România, nivelul de salarizare să fie decent, costul forţei de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene, dar în acelaşi timp trebuie să fim atenţi ca orice majorare pe care o facem să fie susţinută de economie, pentru a evita blocajele ulterioare", a atras atenţia ministrul.

Citit 1946 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Septembrie 2021 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.