Cele mai performante firme gălățene, în vremea pandemiei. Profitul, înainte de toate
Foto: Marian Calestru

Cele mai performante firme gălățene, în vremea pandemiei. Profitul, înainte de toate
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cele mai performante firme gălățene în anul 2020 au fost premiate în cadrul unei festivități organizate miercuri, 8 septembrie, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". De asemenea, au fost acordate o serie de premii speciale, unul dintre acestea revenindu-i colegului nostru Cristinel Luca, pentru calitatea articolelor dedicate mediului de afaceri.

Topul gălățean al firmelor este o componentă a "Topului Național al Firmelor Private din România" și are la bază o serie de criterii, precum profitul brut, cifra de afaceri/active totale, precum și clasificarea întreprinderilor pe grupe de mărime (microîntreprinderi, mici, mijlocii și mari), ținând cont de prevederile Legii nr. 346/2004.

Topul pe categorii de întreprinderi

Primele locuri la categoria întreprinderilor mari au fost ocupate de două companii din domeniul construcțiilor. Prima dintre ele este Arcada Company, cu un portofoliu bogat de lucrări speciale, mai ales în domeniul feroviar, care în 2020 a reușit să obțină, la o cifră de afaceri de 523,95 milioane de lei, un profit brut de 124,46 milioane de lei. Locul următor este ocupat de Arabesque SRL, specializată în comerțul cu materiale de construcții, care a reușit, la o cifră de afaceri de 2,09 miliarde de lei, să obțină un profit brut de 87,24 milioane de lei. Nu în ultimul rând, locul al treilea la categoria "grea" a mediului de afaceri a fost ocupat de Mairon SA, din domeniul metalurgic, care s-a făcut remarcată cu o cifră de afaceri de 1,19 miliarde de lei și un profit brut de 50,49 milioane de lei.

La categoria întreprinderilor mijlocii, primul loc a fost ocupat de Next Energy Partners SRL, specializată pe comercializarea energiei electrice, ce a obținut, la o cifră de afaceri de 417,29 milioane de lei, un profit brut de 60,31 milioane de lei. Pe locul următor, din zona construcțiilor, vine Nomis 2003 SRL, care a înregistrat o cifră de afaceri de 100,9 milioane de lei și un profit brut de 24,67 milioane de lei. Pe locul trei la "mijlocii" s-a clasat Cipsor Construct SRL, specializată în fabricarea ușilor și ferestrelor din metal, cu un profit brut de 16,43 milioane de lei, obținut la o cifră de afaceri de 87,89 milioane de lei.

Chiar și întreprinderile mici au demonstrat că pot obține un profit mare. La această categorie, cele mai bune rezultate au obținut Iulicris Recycling SRL (cifră de afaceri - 196,42 milioane de lei, profit brut - 15,21 milioane de lei), Gloria Market SRL (cifră de afaceri - 93,35 milioane de lei, profit brut - 11,47 milioane de lei) și SGM Contractor SRL (cifră de afaceri - 36,39 milioane de lei, profit brut - 10,04 milioane de lei).

Nu în ultimul rând, microîntreprinderile au avut și ele performeri: I.V. Future SRL (cifră de afaceri - 14,45 milioane de lei, profit brut - 8,73 milioane de lei), Laboratorium Life Science SRL (cifră de afaceri - 17,64 milioane de lei, profit brut - 5,97 milioane de lei) și Global Treat SRL (cifră de afaceri - 19,06 milioane de lei, profit brut - 3,58 milioane de lei).

Premii speciale

Premiile speciale, pentru rezultate deosebite sau contribuții deosebite într-un domeniu, au fost următoarele: Invictus Force&Safe SA - pentru crearea unui număr mare de locuri de muncă; Chiromax SRL - pentru dinamica deosebită a dezvoltării și calitatea serviciilor; Didona B SRL - pentru managementul performant al firmei; Lenuța Dudu (Artelier Bakery SRL) - pentru femei manager cu rezultate deosebite; Nasdis Consulting SRL - pentru promovarea activităților de cercetare și inovare; CECCAR România Filiala Galați și Garanti Bank SA - pentru calitatea produselor și serviciilor destinate mediului de afaceri; Prutul SA - pentru activități de export; Demcar 2000 SRL și Prestatorul SRL - pentru volumul mare de investiții, Saltempo SRL - pentru rezultatele în domeniul agroalimentar; Groupama Asigurări SA - pentru susținerea PIMM Galați; Transion Agro SRL - pentru rezultatele din domeniul agricol; Cristinel Luca, ziarul "Viața liberă" - pentru contribuția mass-media la dezvoltarea mediului de afaceri; Grande Gloria Production SA - pentru sprijinirea domeniului sanitar în timpul pandemiei; Teodor Tiber (Tpit Stop Racing Wash SRL) - tineri întreprinzători cu rezultate deosebite. Două Trofee de Excelență, pentru întreaga activitate, le-au fost acordate companiilor Butan Grup SRL și Vega '93 SRL.

Gala mediului de afaceri a fost parte a acțiunilor dedicate Zilei Întreprinzătorului, organizate de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, în parteneriat cu Consiliul Județean Galați. Manifestarea a beneficiat de suportul Consiliului Local Galaţi, al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) - Filiala Galați şi al Asociaţiei Tehnopol Galaţi.

Citit 5267 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.