AJOFM Galați, partener într-un proiect pentru tinerii șomeri

AJOFM Galați, partener într-un proiect pentru tinerii șomeri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

AJOFM Galați implementează, pe o perioadă de 24 de luni, în calitate de partener principal, proiectul "EXCEL", cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, pentru ocuparea tinerilor NEETs. Termenul NEET se folosește pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.
Cu un buget total de 4,647 milioane de lei, proiectul "EXCEL" are ca obiectiv general creșterea gradului de ocupare a 375 de tineri NEETs, șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare din regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), cu accent pe cei din categorii defavorizate, cum ar fi romi și persoane din mediul rural, prin furnizarea de servicii de informare și promovare, servicii de formare profesională, servicii de mediere pe piața muncii și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul acestora pe perioada proiectului.
Proiectul își propune îmbunătățirea posibilităților de încadrare pe piața muncii a tuturor celor 375 de tineri șomeri vizați (din care cel puțin 162 își vor găsi un loc de muncă) și de calificare a acestora (din care cel puțin 300 tineri vor obține un certificat de calificare).
32 la sută dintre cei 375 de tineri NEETs au nivelurile de ocupabilitate C și D, respectiv, "greu ocupabil" şi "foarte greu ocupabil", 10,13 la sută vor fi de etnie romă, iar 20,27 la sută vor fi din mediul rural al regiunii Sud-Est.

Citit 728 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 01:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro