Zeci de studenți, în proiectele siderurgice Liberty Galați

Zeci de studenți, în proiectele siderurgice Liberty Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Combinatul Siderurgic Liberty a finalizat cea de-a zecea ediție a Școlii de Vară, în cadrul căreia 45 de studenți din centrele universitare Galați, București, Iași, Cluj-Napoca și Constanța s-au familiarizat cu noile perspective din domeniul siderurgic.

"Studenții au fost angajați cu drepturi depline timp de zece săptămâni și au lucrat, alături de mentori, pe proiecte cu aplicabilitate în toate zonele de activitate ale combinatului. Scopul proiectului a fost ca studenții să înțeleagă industria siderurgică și să contribuie cu idei și soluții inovatoare la rezolvarea unor probleme reale, pe măsură ce industria se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon", se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Școala de Vară este parte a programului de internship al Liberty Galați, iar din anul 2020 a fost integrată sub egida Academiei Liberty Greensteel, rezultat al unui Memorandum de Înțelegere semnat cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, prin care compania dorește să atragă către combinat și către industrie tineri specialiști și să se reconecteze cu sistemul de învățământ superior.

De la lansare, peste 450 de studenți au absolvit Școala de Vară, iar 150 (34 la sută) dintre aceștia s-au alăturat apoi combinatului siderurgic. Pe plan mai larg, aproape 1.000 de studenți au participat la sesiunile tematice organizate în combinat, 500 și-au desfășurat stagiile de practică alături de specialiștii companiei, iar 65 au beneficiat de burse acordate de Liberty Galați.

Citit 1093 ori Ultima modificare Duminică, 26 Septembrie 2021 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.