Mai puțin de un sfert dintre firme și-au conectat casele de marcat

Mai puțin de un sfert dintre firme și-au conectat casele de marcat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

30 noiembrie este termenul-limită până la care firmele mici și mijlocii trebuie să-și conecteze casele de marcat la serverul ANAF. Dacă în cazul contribuabililor mari, procentajul conectărilor este unul foarte bun, de peste 90%, nu același lucru se poate spune despre cei mici și mijlocii, care se pare că se vor înghesui din nou la spartul târgului.

Dintr-un raport înaintat de Ministerul Finanțelor către Camera Deputaților, reiese că, până la data de 30 august 2021, nivelurile de conectare a caselor de marcat la serverul ANAF sunt următoarele: 48.788 de contribuabili mari (91,4%), 18.819 contribuabili mijlocii (34,4%) și 82.503 contribuabili mici (15,7%). Astfel, gradul total de conectare este de 23,7%, fiind conectate 150.110 aparate de marcat electronice fiscale, dintr-un total de 633.449 de case de marcat instalate în România.

Reprezentanții Patronatului Comercianților și Servisanților de Case de Marcat din România se declară îngrijorați de aceste cifre mici și le recomandă contribuabililor "să nu amâne conectarea casei de marcat spre sfârșitul perioadei legale de conectare, deoarece numărul mare de cereri de conectare din acea perioadă poate îngreuna activitatea firmei de service, care nu va putea soluționa la timp toate cererile".

În urma conectării casei de marcat la serverul ANAF, contribuabilii vor fi scutiți de obligația extragerii rapoartelor lunare și a depunerii acestora la Fisc. Odată conectate la serverul ANAF, aparatele de marcat transmit singure online aceste fișiere, fără niciun demers în plus din partea utilizatorului.

Citit 1473 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.