Estimări privind evoluția economiei

Estimări privind evoluția economiei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 7 la sută, faţă de o creştere de 6 la sută cât estima în primăvară, arată cel mai nou raport "World Economic Outlook", publicat de instituţia financiară internaţională.

Conform noilor prognoze ale FMI, în Uniunea Europeană doar Irlanda (13 la sută), Estonia (8,5 la sută) şi Ungaria (7,6 la sută) vor înregistra în acest an o creştere economică superioară României.

În schimb, pentru 2022, Fondul Monetar Internaţional nu şi-a modificat estimările privind avansul economiei româneşti, lăsându-le la 4,8 la sută. Dincolo de 2022, ritmul de creştere al economiei româneşti va încetini, astfel că, în 2026, potrivit estimărilor FMI, va ajunge la 3,5 la sută.

În ceea ce priveşte inflaţia, FMI şi-a revizuit semnificativ estimările, prognozând că România ar urma să înregistreze o creştere medie anuală a preţurilor de 4,3 la sută în 2021, faţă de un avans de 2,8 la sută cât prognoza în primăvară, pentru ca în 2022 creşterea medie a preţurilor să fie una de 3,4 la sută.

Citit 910 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.