Număr-record de muncitori străini în România

Număr-record de muncitori străini în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Criza cu care se confruntă România în ceea ce privește forța de muncă reiese clar din faptul că guvernul vrea să primească de patru ori mai mulți muncitori străini pe piața din România față de cât își propusese la începutul anului. Inițial, pentru anul în curs, guvernul stabilise un contingent de 25.000 de lucrători străini noi ce pot fi admişi pe piaţa forţei de muncă din România, la jumătate față de anul trecut. Ulterior, în august, contingentul de lucrători străini nou-admişi a fost suplimentat la 50.000.

Acum, într-un proiect de ordin aflat în dezbatere publică, Ministerul Muncii afirmă că România are nevoie în acest an de 100.000 de noi lucrători străini, cel mai mare număr propus până în prezent. În 2015, de exemplu, numărul muncitorilor străini admiși în România a fost de numai 5.500.

Din totalul locurilor de muncă vacante înregistrate în bazele de date ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă şi puse la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, 50.924 au fost locuri de muncă declarate în mod repetat de angajatori din cauză că nu s-au putut ocupa.

Citit 1335 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Noiembrie 2021 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.