Trei companii gălățene, premiate în cadrul Topului Național al firmelor private

Trei companii gălățene, premiate în cadrul Topului Național al firmelor private
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Cele mai performante întreprinderi din România, printre care s-au numărat și firme gălățene, au fost premiate vineri, 5 noiembrie, în cadrul Topului Național al Firmelor Private realizat de patronatele din CNIPMMR. Dincolo de evenimentul festiv - derulat on-line, din cauza condițiilor impuse de pandemie, au fost prezentate și cerințele mediului de afaceri pentru viitorul guvern, a cărui formare este negociată în aceste zile de partidele politice.

Ca în fiecare an, pe baza informațiilor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în funcție de profitul brut, cifra de afaceri, productivitate și performanță globală în afaceri obținute de companii în 2020, au fost acordate mai multe categorii de premii naționale generale, inclusiv pe domenii de activitate.

În partea superioară a clasamentelor, Galațiul a fost reprezentat de trei companii, cu rezultate deosebite pe domeniile lor de activitate. Prima dintre ele este Mairon Tubes SRL, care a ocupat primul loc la nivel național, la categoria întreprinderi mijlocii, pentru cifra de afaceri obținută în "producerea de tuburi, țevi, profile tubulare și accesorii pentru acestea, din oțel". Mai exact, Mairon Tubes SRL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 245,55 milioane de lei și un profit brut de 3,66 milioane de lei.

Pentru productivitatea globală în rândul întreprinderilor mari, pentru domeniul principal de activitate "comerț cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice", pe primul loc la nivel național s-a clasat și Mairon Galați, cu o cifră de afaceri de 1,19 miliarde de lei și un profit brut de 50,49 milioane de lei. Tot pentru productivitate a fost premiată și compania Lemacons SRL. La categoria marilor întreprinderi având ca domeniu principal de activitate "lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor", Lemacons s-a clasat pe locul 2 la nivel național, cu o cifră de afaceri de 105,91 milioane de lei și un profit brut de 1,72 milioane de lei.

La evenimentul organizat cu ocazia prezentării Topului Național al Firmelor Private din România au fost prezenți reprezentanți ai mediul de afaceri, dar și reprezentanți ai unor instituții ale statului, ai mediului academic și financiar-bancar. Cu această ocazie, patronatele din CNIPMMR, din care face parte și Patronatul IMM-urilor Galați, au subliniat faptul că viziunea mediului de afaceri privind dezvoltarea economiei se bazează pe patru piloni principali: crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă faţă provocărilor viitorului - digitalizarea, tranziţia către o economie verde, concurenţa pe pieţele internaţionale; resurse umane calificate şi cu competenţe în tehnologia informaţiei; susţinerea iniţiativelor antreprenoriale; digitalizarea relaţiei mediul privat-administraţia publică.

În acest context, patronatele solicită includerea pe agenda viitorului guvern a unor măsuri precum susținerea programului de lansare a start-up-urilor, dar și transformarea digitală a IMM-urilor, în paralel cu măsuri de reducere a șomajului, în special în rândul tinerilor. Întreprinzătorii mai solicită măsuri compensatorii pentru companiile afectate de pandemia de COVID-19, precum și acțiuni de limitare a valului de scumpiri din domeniul energiei. În zona financiară este nevoie de păstrarea unui regim fiscal echilibrat, dar și de îmbunătățirea absorbției de fonduri europene și modernizarea instrumentelor de finanțare - granturi și împrumuturi - pentru IMM-uri. Toate acestea pot contribui la dezvoltarea mediului de afaceri și, în final, la asigurarea securității economice a României, apreciază patronatele.

Citit 5721 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:12

4 comentarii

 • postat de Ivan Turbincă
  Duminică, 07 Noiembrie 2021 14:30
  86.122.130.***
  Tot despre firme care fac afaceri cu statul se discută la CNIPMMR?
  Despre firme cu adevărat serioase din Galați, precum Arcada, Criomec, Arabesque, Palmex etc, nu există laude?
  Sau se discută doar despre cela care au primit ”cașcaval” mai mare?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Adrian
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 21:17
  89.39.81.***
  Deci au fost premiați pt ca au facut profit 1% din cifra de afaceri?? Super afaceriști lemacons ăștia..vizionari..
  0
  8
  Raportează
 • postat de Nicu
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 08:37
  5.13.131.***
  Bravo S.C. Lemacons S.R.L. Galati pentru:
  - Executia (pentru ca a castigat licitatia) lucrarii “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră in termen de 4 luni, termen prevazut in contractul incheiat cu Primaria Municipiului Galati cu nr. 47094/13.04.2016 in valoare de 3.388.039,95 lei cu TVA ? Vezi poza https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/147916-inca-sase-luni-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera;
  - Proiectarea si executia potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, asociata cu Tancrad (lider) - ATU Consulting a fost declarată câştigătoarea a licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a zonei cuprinse între strada Navelor și Parcul "Elice";
  Si cine mai stie cate lucrari a intentionat, a executat sau va executa la comanda Primariei Galati.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Bleah
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 08:34
  62.231.94.***
  Și a treia firma, care e?
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.