Mai puțin de o săptămână pentru conectarea caselor de marcat

Mai puțin de o săptămână pentru conectarea caselor de marcat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Termenul-limită de 30 noiembrie până la care casele de marcat ale firmelor mici și mijlocii trebuie conectate la serverele ANAF nu va fi prelungit, așa cum au subliniat de mai multe ori autoritățile, astfel că IMM-urile mai au la dispoziție mai puțin de o săptămână pentru a face acest lucru.

Trebuie precizat că nu a fost prelungit nici termenul pentru firmele mari, care a expirat pe 30 iunie. Recent, au început controalele la marii contribuabili, iar de luna viitoare vor fi extinse și la firmele mici și mijlocii. Cei care nu se vor conforma până la 30 noiembrie riscă să fie amendați cu sume de la 8.000 la 10.000 de lei.

La nivelul județului Galați se pare că, în "buna" tradiție românească, mulți întreprinzători își vor conecta casele de marcat tot pe ultima sută de metri. După prima treime a acestei luni, procentul caselor de marcat conectate depășea cu puțin 50 la sută. Astfel, conform datelor furnizate recent de AJFP Galați, până pe 10 noiembrie, erau conectate la sistemul informatic al ANAF 8.589 de aparate de marcat electronice fiscale, din totalul de 15.279 instalate, ceea ce reprezintă un procent de 56 la sută. La marii contribuabili erau conectate 821 de aparate din 885 (reprezentând un procent de 93 la sută), la contribuabili mijlocii erau conectate 948 de case de marcat fiscale dintr-un total de 1.298 (73 la sură), iar la micii contribuabili erau conectate 6.820 de aparate, din 13.096 (52 la sută).

În urma conectării caselor de marcat la serverul ANAF, contribuabilii vor fi scutiți de obligația extragerii rapoartelor lunare și a depunerii acestora la Fisc. Odată conectate la serverul ANAF, aparatele de marcat transmit singure online aceste fișiere, fără să mai fie necesar niciun alt demers din partea utilizatorului.

Citit 1246 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.