Sindicatul Gărzii de Mediu amenință cu greva generală

Sindicatul Gărzii de Mediu amenință cu greva generală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Amânarea rezolvării problemei inechităților salariale ale angajaților Gărzii Naționale de Mediu va duce la intrarea în grevă generală a membrilor Sindicatului Național al Gărzii de Mediu, se menționează într-un comunicat remis de organizația sindicală. Sindicatul arată că există comisari ai Gărzii de Mediu care primesc un salariu lunar de 2.660 de lei net, cu mult sub salariul mediu pe economie. "Este inacceptabil ca salariații unei instituții cu rol atât de important în combaterea infracțiunilor de mediu să fie tratați cu atâta indiferență și lipsă de respect de către autorități. Nu vrem privilegii! Vrem condiții decente de muncă, vrem salarizare corectă, echitabilă pentru toți colegii din țară, care, zi de zi, își fac datoria în condiții extrem de dificile", se menționează în comunicat. Sindicatul Național al Gărzii de Mediu solicită, la fel ca și în anii anteriori, o salarizare echitabilă la nivelul Gărzii Naționale de Mediu și în raport cu celelalte instituții de inspecție și control, considerarea serviciului de permanență drept timp de muncă şi plata acestuia, pe modelul existent în Uniunea Europeană.
O grevă generală la nivelul Gărzii de Mediu ar însemna oprirea tuturor controalelor, verificărilor, monitorizărilor efectuate de comisarii instituției, ceea ce pentru mulți ar fi un motiv de bucurie, ne-a spus Liliana Cornea, cea care a preluat, începând cu 8 octombrie, atribuțiile de comisar-șef al Gărzii de Mediu Galați. "Sindicatul a făcut adrese către minister, către conducerea Gărzii Naționale de Mediu. După ce vor fi parcurse toate etapele, probabil că vom intra în grevă generală, dacă solicitările nu vor fi îndeplinite. La Galați, sunt șapte-opt membri de sindicat, dintr-un total de 15 persoane", ne-a spus Liliana Cornea.

Citit 1262 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 18:36

2 comentarii

 • postat de viata pe balta
  Miercuri, 15 Decembrie 2021 11:00
  82.76.144.***
  Exista Garda de Mediu?! In organizarea actuala, cu voi, sau fara voi, tot acelasi lucru este. Daca nu ar fi fost obtinerea unor avize, chiar ca nu ne-ar deranja foarte tare starea lor de greva.
  1
  6
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 14 Decembrie 2021 11:22
  86.124.201.***
  Phii da ce ne doare. Cand au facut soferii greva ,da ne-au incurcat ,dar voi cu mediu.... Oricum nu faceti nimic. Inafara de cateva amenzi ,pe care si politia le poate da ,repet, nu faceti nimic. Constatati niste nereguli si noi le vedem ,deci...
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.