Contract de 167 milioane de lei, la licitație. Port Bazinul Nou caută constructor pentru platforma multimodală Galați

Contract de 167 milioane de lei, la licitație. Port Bazinul Nou caută constructor pentru platforma multimodală Galați
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Port Bazinul Nou, partener al Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați în derularea proiectului ce vizează realizarea unui terminal multimodal în Portul Galați, a scos la licitație lucrările pentru Etapa 3 din cadrul proiectului, estimate la 167 milioane de lei, un anunț în acest sens fiind publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Licitația lansată de Port Bazinul Nou, parte a Grupului Metaltrade, vine după ce și APDM Galați a (re)lansat licitațiile pentru PMG - Etapa 1 - "Modernizarea infrastructurii portuare" (investiție estimată la 179,4 milioane de lei), respectiv, PMG - Etapa 2 - "Modernizarea infrastructurii rutiere din zona platformei multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic şi relocarea unui segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară" (investiție de 68,71 milioane de lei).

PMG - Etapa 3 ”Achiziția de lucrări pentru construirea platformei multimodale” cuprinde partea de investiții ce revine operatorului portuar Port Bazinul Nou. "În cadrul contractului vor fi realizate lucrări de reorganizare și reconstruire a zonei de manipulare și depozitare pentru eficientizarea fluxului tehnologic în platformă, după cum urmează: a) organizarea execuției lucrărilor; b) desființarea unor elemente de infrastructură (construcții și platforme de beton, rețele de instalații: cămine și rețea de canalizare, alimentare cu apă, rețea de gaze, instalații de iluminat exterior și legare la pământ etc.); c) relocarea rețelelor de telecomunicații, de apă-canal, electrice; d) platforma (lucrări pentru construcția platformei, căilor de rulare, drumurilor tehnologice, rețelelor de utilități aflate în perimetrul portuar); e) liniile de cale ferată industriale", se precizează în documentația licitației.

Criteriile de atribuire a contractului vizează componenta financiară (85 la sută) și perioada de garanție a lucrărilor (15 la sută).

Investiția PMG - Etapa 3 se face cu finanțare cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, însă dat fiind faptul că proiectul Platformei Multimodale Galați a trecut, anul trecut, printr-o fază de reevaluare a devizelor, licitația este, la fel ca în cazul celorlalte două etape, cu clauză suspensivă, până la definitivarea noilor contracte de finanțare.

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", în cazul PMG - Etapa 1 și PMG - Etapa 2, după un șir de licitații ratate din cauza subfinanțării proiectului, APDM Galați are în sfârșit ofertanți pentru realizarea lucrărilor. La ultimele licitații lansate, la sfârșitul anului 2021, au fost mai multe companii interesate, dar asocierea constituită în jurul Euro Construct Trading 98 a fost singura care a depus oferte pentru ambele proiecte. Mai exact, este vorba de asocierea Euro Construct Trading 98 (lider) - Rostdorstroy - Saga Logistics Management, având ca subcontractanți companiile Sorchiv Gaz, Manro SRL și Dewatering & Silent Piling SRL. În cazul PMG - Etapa 2, a mai depus o ofertă asocierea Tancrad (lider), Citadina 98, Oldroad Construct, Lemacons, având ca subcontractori Arcada Company și Gazterm Proiect SRL. Ofertele se află în prezent în curs de evaluare tehnică și financiară.

În cazul PMG - Etapa 3, constructorii au termen-limită până pe 7 martie pentru a-şi depune ofertele.

Citit 7133 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.