Gălățenii pot cumpăra, și online, titluri de stat Tezaur

Gălățenii pot cumpăra, și online, titluri de stat Tezaur
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gălățenii interesați să (re)investească în titluri de stat Tezaur pot face acest lucru începând de luni, 7 februarie, la dobânzi de până la 5,35 la sută, cele mai mari de la lansarea programului, după cum afirmă Ministerul Finanțelor. Titlurile de stat din noua ediție a programului Tezaur au maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 4,50%, 5% și 5,35%. Au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Între 7 și 24 februarie, titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Titlurile pot fi cumpărate și „clasic”, între 7 și 25 februarie, de la Trezorerie și, între 7 și 24 februarie, de la oficiile poștale.  

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Citit 3216 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.