În premieră, locuri vacante pentru refugiații ucraineni

În premieră, locuri vacante pentru refugiații ucraineni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lista locurilor de muncă vacante din Galați înregistrate oficial la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați și dată publicității marți, 22 martie, a consemnat o premieră. Este pentru prima dată când în oferta publicată de agenția gălățeană sunt evidențiate locurile vacante destinate refugiaților din Ucraina.

Ieri, doar două entități ofereau oficial "joburi" pentru ucraineni. Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură (ICDEAPA) Galați oferea două posturi de cercetător în pescuit și acvacultură (cu studii superioare) și trei posturi de pescar (studii medii), menționând că posturile respective sunt destinate exclusiv încadrării în muncă a persoanelor din Ucraina.

La rândul ei, firma de distribuție Daniel SRL oferea nouă posturi de bucătar și două de ajutor de bucătar, solicitând "persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fie de naționalitate română, fie de naționalitate ucraineană, dar vorbitori de limba română". Pe lângă retribuția tarifară, se asigură cazare și masă la o pensiune din Sulina.

Numărul locurilor vacante marți, 22 martie, era de 435, cu 67 mai multe decât în ziua precedentă.

Citit 1194 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.