Bonus de trei la sută din leafa anuală

Bonus de trei la sută din leafa anuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salariaţii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi vor încasa, în curând, un bonus de trei la sută din salariul anual, conform acordului încheiat la sfârşitul anului trecut de patronat şi de sindicate.

Acordarea bonusului a fost condiţionată de ieşirea companiei din zona pierderilor după prima jumătate a lui 2010, iar această ţintă a fost atinsă.

Banii vor intra în conturile angajaţilor ArcelorMittal Galaţi în următoarele trei săptămâni, au anunţat reprezentanţii companiei siderurgice.

„Cea de-a doua tranşă a bonusului, care este de trei la sută din cumulul câştigurilor brute din ultimele 12 luni, va fi plătită până pe 20 iulie 2010”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al companiei siderurgice gălăţene, Dorian Dumitrescu.

Cei 9.300 de angajaţi ai Combinatului au mai încasat un bonus, în cuantum de doi la sută din salariul brut anual, în decembrie 2009. Siderurgiştii gălăţeni au obţinut aceste drepturi băneşti după aproape doi ani în care nu au beneficiat de nicio creştere salarială.

Lefurile din Combinat au fost îngheţate la sfârşitul anului 2008, imediat după izbucnirea crizei economice. Atunci, comenzile de oţel s-au prăbuşit, iar siderurgicul din sudul Moldovei a fost nevoit să-şi închidă mai multe capacităţi de producţie, pentru a nu creşte stocurile.

Citit 1194 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.