Liberty Steel a obținut o refinanțare de 125 milioane de dolari

Liberty Steel a obținut o refinanțare de 125 milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Liberty Steel, din care face parte și Combinatul Liberty Galați, a făcut noi progrese în refinanțarea afacerilor, rezultă din datele prezentate de Comitetul de Restructurare și Transformare (RTC) instituit la nivelul grupului siderurgic.

În acest sens, Liberty Steel SUA a obținut o refinanțare de 125 milioane de dolari din partea Eclipse Business Capital, ceea ce "evidențiază avantajul competitiv al modelului producției integrate de oțel și poziția puternică pe care Liberty Steel SUA o deține pe piețele sale principale: auto, construcții, agricultură și produse de larg consum". "Baza solidă de active internaționale ne sprijină eforturile noastre de stabilizare, reorientare și refinanțare a operațiunilor noastre, care capătă amploare", a declarat Jeffrey Stein, Chief Restructuring Officer.

În paralel, afacerile Liberty Steel din Europa sunt pe un trend ascendent, o dovadă în acest sens fiind inclusiv rezultatele obținute de combinatul siderurgic de la Galați. După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", Liberty Galați a anunțat un nivel-record de producție anuală, cel mai mare din 2010 până în prezent, în timp ce Furnalul nr. 5 a obținut cele mai mari volume de când a fost pus în funcțiune, în 1978. În urma unui proces de eficientizare operațională și de management, compania a raportat în 2021 un volum total de producție de 2,35 milioane de tone de oțel și continuă să crească nivelul producției, pe măsură ce transformă Liberty Galați într-un producător Greensteel, cu o amprentă redusă de carbon.

În conformitate cu planurile de restructurare, Liberty Steel își consolidează structurile de guvernanță corporativă, în acord cu angajamentul de a spori eficiența, transparența și responsabilitatea la nivel de grup. Noua structură va asigura un proces decizional mai eficient și sisteme și procese solide și va permite grupului să performeze și să genereze locuri de muncă de calitate în anii următori.

"De asemenea, luăm măsurile necesare pentru a închide sau renunța la activitățile secundare. Afacerile care nu sunt viabile din cauza noilor condiții de piață au fost fie vândute, fie închise. Cu toate acestea, afacerile cu potențial ridicat, dar care nu sunt de bază, cum ar fi divizia noastră de oțeluri speciale din Marea Britanie, le restructurăm pentru a le face mai eficiente și mai competitive și, de asemenea, căutăm noi proprietari sau parteneri pentru astfel de afaceri, care vor fi specializate și vor avea acționari orientați spre crearea de valoare durabilă și menținerea locurilor de muncă", se precizează în raportul Liberty Steel.

În mod particular, la nivelul unităților din Europa, Liberty Steel a înființat o echipă centrală dedicată, care monitorizează îndeaproape situația din Ucraina, pentru a se asigura că planurile de intervenție rămân eficiente. "Această echipă, care lucrează îndeaproape cu echipa de management local, continuă să se concentreze pe asigurarea rezilienței lanțului nostru de aprovizionare, precum și pe colaborarea strânsă cu clienții noștri", precizează Liberty Steel.

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", după prăbușirea finanțatorului Greensill, în 2021, GFG Alliance, conglomeratul de companii controlate de Sanjeev Gupta, ce include și Liberty Steel, s-a concentrat pe două strategii cheie: să stabilizeze, reorienteze şi refinanțeze operațiunile și să accelereze îmbunătățirea structurilor corporative și de guvernanță.

Citit 1549 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.