Primele de Paște, criteriu în căutarea unui loc de muncă

Primele de Paște, criteriu în căutarea unui loc de muncă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 55 la sută dintre angajaţi se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator şi aproape jumătate dintre ei speră să fie în bani, conform unui sondaj realizat de BestJobs. Pentru un angajat din cinci, prima este esenţială pentru cumpărăturile pascale.

"Spre deosebire de ultimii doi ani, angajaţii sunt liberi anul acesta să îşi facă planuri cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în contextul ridicării restricţiilor anti-COVID. Provocarea de anul acesta este însă ridicată de bugetul alocat pentru cumpărăturile pascale, care este în scădere faţă de anul trecut şi se bazează parţial pe prima de la angajator", arată studiul.

Conform cercetării, 47 la sută dintre intervievaţi speră ca prima de Paşte să fie sub formă de bani. Totodată, alţi 10 la sută se aşteaptă să primească tichete/ vouchere cadou, iar 4 la sută - coşuri cu produse de sezon.

"Bonusurile şi primele de sărbători au ajuns să fie tot mai importante pentru angajaţi", susţin autorii sondajului.

Astfel, 63 la sută dintre respondenţi au spus că acordarea de bonusuri şi prime cu ocazia sărbătorilor reprezintă un criteriu esenţial pentru ei atunci când aleg un angajator.

Citit 767 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2022 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.