Primele de Paște, la Galați. Primul Iepuraș care vine după pandemie

Primele de Paște, la Galați. Primul Iepuraș care vine după pandemie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La fel ca multe dintre firmele gălățene, și Iepurașul de Paște încearcă să-și revină după cei doi ani de pandemie. Iepuraşul va ajunge și în acest an la câteva dintre marile companii gălățene, la unele în pas alergător, la altele, mai cu vouchere, în timp ce în unele firme s-a "împiedicat" în negocieri care nu au mai avut loc.

Lider local al ultimilor ani în ceea ce privește bonusurile financiare acordate angajaților de sărbători, Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați păstrează ștacheta ridicată și în acest an. Fiecare salariat primește 800 de lei brut, plus 150 de lei neimpozabili, plus 150 de lei pentru fiecare copil, ne-a informat liderul sindicatului "Farul", Ștefan Frunză.
Alături, la "vecinii" de la Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM), prima de Paște este de 380 de lei, conform spuselor directorului general, Marcela Daniela Costea.
Administrația Combinatului Siderurgic Liberty le acordă salariaților în acest an suma de 500 de lei brut.
La rândul său, Șantierul Naval Damen oferă, conform contractului colectiv de muncă, o primă de Paște în valoare de 25 la sută din valoarea salariului tarifar de încadrare. Pentru copiii salariaților, se va organiza ceva special, de 1 Iunie, ne-a spus liderul de sindicat Stelian Pavel. Conform acestuia, sindicatul a oferit și câte o pungă cu cadouri de Paște, în valoare de 80 de lei, fiecăruia din cei aproximativ 1.100 de membri ai săi. Alți 500 de salariați de pe platforma Damen nu sunt membri de sindicat.
Iepurașul de Paște a adus și tichete-cadou. Acestea valorează 150 de lei la Administrația Piețelor Agroalimentare SA, conform directorului Dumitru Poalelungi, și 300 de lei la Transurb, potrivit liderului de sindicat George Preda.
La CFR, nu mai există conceptul de prime de aproximativ 11 ani, ne-a spus gălățeanul Viorel Istrate, secretarul general al Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane. De Paște sau de Crăciun, feroviarii primesc ajutoare sociale neimpozabile, în limita prevăzută de Codul fiscal. Până anul trecut, limita respectivă era de150 de lei, iar din acest an a crescut la 300 de lei.
La poștașii gălățeni, Iepurașul are tolba goală. Sindicatul a cerut în scris o întâlnire cu reprezentanții conducerii companiei, la care să se discute primele de Paște. "Nu ne-a chemat nimeni la negocieri, nu am primit niciun răspuns", ne-a spus liderul sindicatului gălățean din Poșta Română, Adrian Tatu.

Citit 5307 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2022 01:38

4 comentarii

 • postat de Albert
  Joi, 21 Aprilie 2022 20:21
  86.124.201.***
  Și totuși, România se împrumută în draci, cu cea mai mare dobânda, 6.2%. Oare, și pentru pomenile de paste, de Crăciun, de onomastici, de pensionare, tichete de vacanta, etc. ?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Joi, 21 Aprilie 2022 10:57
  5.2.205.***
  Interesant este cum la Transurb societatea cu piciorul in groapa si pe pierdere masiva se poate acorda prima de 300 de lei.
  0
  19
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 21 Aprilie 2022 10:11
  86.34.187.***
  Pai transurb nu era intr-o situatie financiara precara? nu era fara fonduri si cereau bani sa achite energia electrica? Acum au bani de prime? Traiasca bugetarii! Nu avem performante dar avem prime. Somn usor! Va treziti cand va sosesc facturile si va suna recuperatorii de la banci.
  1
  17
  Raportează
 • postat de Furnalist
  Joi, 21 Aprilie 2022 08:19
  46.97.176.***
  Corect ar fi sa spuneți cat ia omul în mana. Adică netul.
  O prima de 500 lei brut înseamnă 290 lei în mana. O fi mult, o fi puțin?
  1
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.