Exporturile de cereale, vitale pentru evoluția prețurilor

Exporturile de cereale, vitale pentru evoluția prețurilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Importanța exporturilor de cereale din Ucraina prin România - căi de transport fiind și porturile din Galați și Constanța - a fost menționată și de ministrul Agriculturii, Mykola Solskyi.

Deblocarea exporturilor este esențială, în condițiile în care blocajele ar putea deveni în câteva luni și mai mari, odată cu noua recoltă de cereale nu doar din Ucraina, ci și din România și Bulgaria, care va avea nevoie, la rândul ei, de capacități de transport.

În ciuda războiului cu Rusia, Ucraina a însămânţat aproximativ şapte milioane de hectare cu culturi de primăvară de la începutul anului şi până în prezent, cu 25-30 la sută mai puţin decât în perioada similară a lui 2021, şi, de asemenea, a exportat 1,090 milioane de tone de cereale în luna aprilie, a declarat ministrul ucrainean al Agriculturii.

În sezonul agricol 2020-2021, Ucraina a fost al patrulea mare exportator mondial de porumb şi al şaselea în ceea ce priveşte exporturile de grâu, potrivit datelor Consiliului Internaţional al Cerealelor.

Recent, un oficial din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a declarat că aproape 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina şi nu pot părăsi ţara din cauza dificultăţilor legate de infrastructură şi a blocării porturilor de la Marea Neagră.

Citit 686 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2022 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.