18 miliarde de lei, pentru populația vulnerabilă și companii

18 miliarde de lei, pentru populația vulnerabilă și companii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a punctat, la Galați, în cadrul unei conferințe de presă, principalele repere ale măsurilor luate la nivelul Executivului în ultimele șase luni, odată cu intrarea la guvernare a social-democraților.

În acest context, ministrul Spătaru a amintit de "situația extrem de dificilă, marcată de crize suprapuse (politică, energetică, pandemică - n.r.)" și de "necesitatea de a se veni cu un pachet social și un plan de acțiuni concrete, care să deblocheze situația în care se află România", inclusiv din punct de vedere economic.

"Prin acest pachet social am reușit să deblocăm sume importante, peste 18 miliarde de lei sunt alocate atât pentru populația vulnerabilă, cât și pentru companii. Peste două treimi din acest pachet de măsuri a fost deja aprobat", a precizat Florin Spătaru.

Dintre măsurile economice importante implementate în ultimele șase luni, Spătaru a amintit, printre altele, de deblocarea bugetelor pentru o serie de întreprinderi, precum cele din industria de apărare, dar și de alocarea a 500 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru relansarea unor industrii-cheie în actualul context internațional, precum industria semiconductorilor sau asigurarea de resurse energetice alternative. La fel de importante sunt măsurile privind dezvoltarea infrastructurii de transport, dar și de asigurare a securității alimentare.

Nu în ultimul rând, ministrul a amintit de pachetul de sprijin pentru populația vulnerabilă, inclusiv în plata facturilor la energie, dar și de sprijinirea relansării activității la nivelul IMM-urilor.

"În perioada următoare, vrem să continuăm aceste planuri, astfel încât România să redevină un hub industrial, să redevenim un pol în lanțurile de aprovizionare la nivel european, să asigurăm independența energetică a țării, inclusiv prin investiții în producția de energie verde și, de asemenea, să reîncepem producția, exploatarea și procesarea materiilor prime critice necesare pentru lanțurile de aprovizionare și pentru industria europeană", a mai declarat ministrul Economiei.

Prin aceste programe, a precizat ministrul, va fi asigurată o bază stabilă pentru economia românească și valorificarea oportunităților pe care România le are în actualul context geopolitic.

Citit 1063 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.