Industria grea are nevoie de "ecosisteme" de beneficiari

Industria grea are nevoie de "ecosisteme" de beneficiari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dezvoltarea industriei grele, cândva un punct forte al Galațiului, ar putea (re)deveni realitate odată cu procesul de reindustrializare a economiei românești, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

"Industria grea trebuie să se dezvolte în alte condiții. Pentru că, în continuare, competiția și piața trebuie să se dezvolte ca un ansamblu. Aici nu vorbim numai de dezvoltarea industriei grele în sine, pentru a livra anumite produse, ci despre crearea unui ecosistem cu beneficiari ai industriei grele. Vorbim, de exemplu, de industria automotive, vorbim de industria constructoare de mașini, de utilaje și echipamente care au nevoie de astfel de produse.

Pentru asta va trebui să lucrăm și să dezvoltăm aceste ecosisteme. Da, suntem în discuții cu producători de echipamente grele. Și, desigur, nu ar avea sens pentru aceste companii să se aprovizioneze din alte zone, ceea ce ar permite și industriei grele să se dezvolte", a explicat ministrul Economiei.

Acesta a precizat, însă, "că trebuie să mai facem mulți pași" pentru a marca pe scară largă o relansare a industriei grele.

Citit 712 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2022 05:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.