Criza economică, motiv tot mai mare de îngrijorare

Criza economică, motiv tot mai mare de îngrijorare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Trei sferturi (76 la sută) dintre români sunt îngrijoraţi de o eventuală criză economică, ce le-ar putea influenţa situaţia financiară, reiese din rezultatele celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România (2022).

Conform analizei, inflaţia galopantă reprezintă un motiv de îngrijorare pentru 68 la sută dintre respondenţi, urmată de război (64 la sută), incendii şi accidente auto (61 la sută) şi pandemie/ îmbolnăviri (57 la sută).

Barometrul relevă şi faptul că evoluţia inflaţiei l-a afectat pe unu din doi români, în contextul în care puţin peste jumătate dintre respondenţi spun că în ultimul an veniturile le-au rămas la fel.

În ciuda evoluţiei economice, aproape patru din 10 intervievaţi cred că vor economisi mai mult în următorul an, faţă de doar doi din 10 respondenţi care declarau acest lucru în 2021. Similar cu anul trecut, depozitele bancare ar fi principalul loc unde şi-ar plasa disponibilităţile financiare, patru din 10 alegând această metodă. De asemenea, un sfert dintre intervievaţi spun că ar investi în imobiliare.

Citit 1117 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2022 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.