Italian Residence, oraşul din oraş

Italian Residence, oraşul din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 50 de blocuri cu până la 14 etaje, cu 5.000 de apartamente în total şi parcări subterane pentru 5.000 de maşini, şcoli, grădiniţe, centre medicale, terenuri de sport şi zone verzi din belşug, alături de unul dintre cele mai mari mall-uri din România (cu şapte săli de cinema), – aşa arată proiectul unei investiţii de 400 milioane euro: complexul Italian Residence Galaţi, situat într-una dintre cele mai căutate zone ale oraşului *

Se vrea a fi un nou simbol al Galaţiului, un Galaţi cu un statut ridicat şi cu o imagine de succes. Cu siguranţă va fi însă un adevărat oraş în oraş, o investiţie estimată la 400 de milioane de euro, finanţată în întregime din resurse proprii, fără sprijinul niciunei instituţii bancare.

Întins pe o suprafaţă de 13 hectare şi cu o amplă deschidere la bulevardul George Coşbuc, proiectul ansamblului Italian Residence Galaţi constă într-un cartier rezidenţial cu circuit restricţionat, unde vor fi construite aproximativ 5.000 de apartamente la standarde europene, situate în blocuri de locuinţe de 12-14 niveluri, fiecare bloc fiind dotat cu parcări subterane pe două nivele.

Italian Residence este conceput ca un complex de locuinţe cu un statut ridicat, reprezentând imaginea  de succes, unde proprietarul este invitat să-şi definească stilul.

Locuinţele sunt concepute la standarde superioare de confort şi au dotări pe măsură: videointerfon, gresie pe casa scării, două lifturi de lux (pentru 6 şi 8 persoane), centrală termică şi aer condiţionat pentru fiecare apartament, pardoseli din gresie, faianţă (în bucătărie şi baie), uşi interioare din lemn, geamuri termopan şi uşă exterioară blindată.

Cele trei tipuri de apartamente din fiecare bloc sunt cu 1 cameră (55 mp şi balcon), cu 2 camere (între 86 şi 94 mp) şi cu 3 camere (130 mp).

Locatarii se vor putea relaxa atât în zonele verzi special amenajate, cât şi pe terenurile de tenis şi baschet, ori în piscinele complexului. Nu sunt uitaţi nici cei mici, care vor avea la dispoziţie numeroase spaţii de joacă. Vor fi trei intrări în complex, toate cu bariere pentru nepoftiţi, iar spaţiile de agrement vor putea fi administrate chiar de locatari.

Un mall adevărat

„Ancora”, punctul de maximă atracţie a complexului ItalianResidence, va fi, fără îndoială, impresionantul mall care va intra în scurt timp în faza de autorizare. Va avea o suprafaţă utilă de 80.000 mp, cu două nivele subterane (cu parcări pentru circa 2.000 de maşini) şi trei nivele supraterane.

Parterul mall-ului va găzdui un hipermarket, la etajul întâi va fi un shopping center cu 200 de magazine, iar la ultimul etaj se va amenaja o zonă de agrement cum nu prea sunt până acum în Galaţi: vor fi aici şapte săli de cinema, cazinou, restaurante, cafenele, săli de biliard şi de fitness.

„Vrem să începem construcţia mall-ului în primul trimestru din 2011 şi să-l terminăm în doi ani”, ne-a declarat Nicoleta Carciug, Managing Director Italian Residence Agency.

Finanţare proprie

Un element de noutate îl reprezintă posibilitatea viitorilor locatari ai complexului de a-şi achita apartamentele în rate până la 20 de ani, rate trecute în contractul de vânzare-cumpărare şi calculate în euro.

„Facilităm astfel cumpărarea fără implicarea niciunei instituţii bancare. Procedura de obţinere a finanţării este mult simplificată faţă de cea obişnuită, iar cei care doresc acest lucru trebuie să achite un avans de 30% şi să achite rata lunară la compania noastră”.

„Această soluţie de finanţare oferită de Italian Residence Agency Galaţi este o decizie ce aduce mari avantaje: finanţare pe o durată mare de timp, 20 de ani, cea mai mare perioadă finanţată de un dezvoltator imobiliar din România, beneficiaţi de o dobândă fixă şi avantajoasă pe toată durata contractului, finanţarea se realizează fără comisioane de administrare, fără orice alt comision sau costuri ascunse. Ratele sunt fixe pe toată perioada finanţării”.

„Actele de finanţare nu cuprind documente de justificare a veniturilor (adeverinţe de salariu), aveţi avantajul şi posibilitatea rambursării în avans fără comision şi cu recalcularea ratelor, iar plata ratelor începe după momentul intrării în posesie a apartamentului”, spune Nicoleta Carciug. 

Există chiar şi posibilitatea rezervării unui apartament acum, pe care cumpărătorul şi-l poate configura după cum doreşte pe durata construcţiei şi a amenajării.

„Ne aşteptăm să urmeze un boom economic”

Structura primului bloc e gata, se lucrează acum la amenajarea interioară, care va fi gata în octombrie. Alături, se toarnă deja fundaţia următorului bloc. Fundaţie serioasă, cu 83 de coloane forate la o adâncime de 36 metri şi un radier general de 1,4 metri din beton armat, o structură programată să reziste la un cutremur de 9 grade pe scara Richter.

„De ce continuăm să construim acum? Pentru că nicio perioadă, bună sau rea, nu durează la nesfârşit. Ne aşteptăm ca, după această criză, să urmeze un boom economic. Sunt convinsă că urmează o creştere, iar atunci când aceasta va veni, noi vom fi aici, cu apartamentele gata, la cheie”, a încheiat Nicoleta Carciug.   (Articol publicitar)

Citit 7089 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.