Şomaj mai mic în judeţul Galaţi

Şomaj mai mic în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Date statistice neconcludente *

De câteva luni bune, numărul şomerilor este în continuă scădere în judeţul Galaţi.  Spre exemplu, la începutul primăverii, în bazele de date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi erau înregistraţi nu mai puţin de 27.136 de şomeri.

Între timp, s-au făcut ceva reangajări – agenţi economici care disponibilizaseră în toamnă şi-au rechemat oamenii pe posturi. Totodată, spaima disponibilizărilor colective masive s-a mai calmat.

La finele lunii mai, mai erau înregistraţi la Galaţi 25.244 de şomeri, iar luna iunie a venit cu o nouă scădere substanţială. La începutul lunii în curs, potrivit ANOFM, erau în evidenţele Agenţiei Judeţene 23.173 de şomeri, dintre care 9.892 indemnizaţi şi 13.284 de lungă durată.

Cei care îşi pierd calitatea de şomer nu ajung, neapărat, angajaţi. La finele perioadei în care este indemnizat, un şomer îşi poate exprima dorinţa ca numele său să rămână în baza de date a AJOFM. Dacă el nu îşi doreşte acest lucru, va dispărea din evidenţe, deşi nu a reuşit să se angajeze între timp.

Cât de apropiată este aşadar statistica asta de realitate, vă daţi seama singuri.

Citit 1132 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.