Mașina politicilor fiscale riscă să ajungă în șanț

Mașina politicilor fiscale riscă să ajungă în șanț
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Majorările de salarii în sectorul bugetar n-au cum să contribuie la frânarea inflației. Potrivit lui Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), mixul de politici, monetară, pe care o face BNR, şi fiscală, pe care o face Guvernul, ”e ca maşina cu două volane”. Când inflaţia e mare trebuie ca politicile economice să frâneze această inflaţie.

"Un şofer frânează şi acela suntem noi, la Banca Naţională. Deja de un an călcăm încet, încet frâna. Însă, pe partea cealaltă, a deficitului fiscal, nu vedem o frânare şi atunci avem un singur şofer cu un singur volan care frânează. Riscul acesta fiscal tot creşte, aş spune, şi nu ne ajută. Acum două luni vorbeam de creşteri de taxe tocmai pentru reducerea deficitului, vorbeam de solidaritate, acum vorbim de creşterea cheltuielilor. Înţeleg că sunt presiuni sociale. Înţeleg că inflaţia îi afectează pe toţi românii, însă ajungem la această disciplină fiscală. Dacă nu o ai, vei crea probleme şi mai mari în viitor", a afirmat Cristian Popa.

De asemenea, întrebat care este pericolul creşterii salariilor bugetarilor, Cristian Popa a punctat că pericolul îl constituie un deficit mai mare.

Citit 822 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.