Creștere economică peste așteptări

Creștere economică peste așteptări
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit prognoza de creștere economică a României la 4,8%, de la 3,5%, informează Ministerul Finanțelor (MF).

"Am pornit de la o prognoză de 2,2% în primăvară, când raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectivă rezervată asupra creșterii economice, pe fondul contextului internațional și al apropierii de conflictul armat de la granița noastră. Și iată, astăzi, suntem la 4,8% prognoză, iar cele peste două puncte procentuale rectificare pozitivă a prognozei de creștere economică reprezintă o confirmare a abordării corecte pe care Guvernul o are în raport cu situația de la nivelul întregii Uniuni Europene", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Conform MF, comitetul Executiv al FMI a apreciat importanța implementării unor politici macroeconomice prudențiale pentru asigurarea stabilității și, totodată, stimularea reformelor structurale pentru susținerea creșterii economice.
Totuși, FMI estimează că prețurile energiei și ale alimentelor vor menține inflația la un nivel relativ ridicat până la sfârșitul anului 2023.

Citit 606 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.