Topul firmelor gălățene 2022. Care sunt premianţii Camerei de Comerţ Galaţi

Topul firmelor gălățene 2022. Care sunt premianţii Camerei de Comerţ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

„Vă mulțumesc că existați, după acești doi ani foarte grei!”, le-a spus președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați, Ion Mocanu, celor prezenți, vineri dimineață, la festivitatea de premiere din cadrul Topului firmelor gălățene 2022.

Premierea celor mai performate firme din județul Galați din cadrul Topului Camerei de Comerț, a avut loc, la fel ca în anii precedenți, la Hotel Vega. Evenimentul a început cu un scurt discurs al președintelui CCIA, Ion Mocanu, urmat de acordarea mai multor premii și diplome de excelență. Acestea din urmă, 18 la număr, au fost primite de reprezentanții la vârf ai autorităților locale (Prefectura, Consiliul Județului și Primăria), precum și de șefii unor companii și instituții reprezentative pe plan local și național: Transurb, Ecosal, Universitatea „Dunărea de Jos”, CNFR Navrom, AFDJ, Liberty, Damen Galați, Apă Canal și Nasdis Consulting.

A urmat apoi premierea propriu-zisă. La baza întocmirii topului cameral au stat, ca de obicei, informațiile financiare provenind de la Ministerul Finanțelor Publice și Oficiul Național al Registrului Comerțului. Pentru a fi admisă în acest clasament, o firmă trebuie să înregistreze profit din exploatare pozitiv, precum și o cifră de afaceri de minimum 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor, și de min. 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Nu sunt admise grupurile de interes economic, firmele al căror cuantum al datoriilor la bugete îl depășește pe cel al creanțelor, firmele pentru care valoarea a cel puțin unui indicator calculat este negativă, și nici cele care, la data realizării clasamentului, se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate, insolvenţă.

Pe domenii de activitate, firmele premiate în cadrul Topului Camerei de Comerț au fost următoarele: Invictus Force & Safe, Combavipor, Arcada SRL, Trasteel Inginerie SRL (industrie), CNFR Navrom, DMT Marine Equipment, Rescont SSM, Intersport SRL, Axess Imaging SRL, Electrorom SRL, Galmedmun SRL (servicii), Arcada Company, Tancrad, Lemacons, Citadina 98 (construcții), Anghel NG, Agromysmoni, Autogara Metropoli, Rojevas 2000, City Gas SRL, Romero SRL (comerț), Fair Impex 3 SRL, Lyra Tour (turism), Vitamin Software, Hoglund Marine Galați, Talents4u Outsourcing și Digital Core Tehnologies (cercetare-dezvoltare și high-tech).

Clasamentul întocmit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați conţine 2.355 de firme: 777 din servicii, 714 din comerț, 354 din industrie, 234 din construcții, 102 din agricultură, silvicultură și pescuit, 95 din turism și 79 din cercetare-dezvoltare şi high-tech.

După ordinul de mărime, sunt două întreprinderi foarte mari (Liberty și Arabesque), 27 de întreprinderi mari, 136 mijlocii, 558 mici și 1.632 microîntreprinderi.

Citit 14396 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2023 07:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.