Recolta agricolă de vară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Surpriză peste aşteptări la cultura de orz *

Numai trei din cele opt culturi agricole din judeţul Galaţi au fost recoltate în totalitate, fiind vorba despre mazăre, rapiţă şi orzoaica de toamnă.

Potrivit datelor centralizate la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, până la finele săptămânii trecute fuseseră recoltate toate cele 1.207 ha cultivate cu mazăre, cele 29.004 ha cultivate cu rapiţă pentru ulei şi cele 4.706 ha cultivate cu orzoaică de toamnă.

Cel mai slab procent în privinţa suprafeţei recoltate se înregistra la orzoaica de primăvară (71 la sută), urmată de ovăz (90 la sută) şi muştar (93 la sută).

În rest, culturile de orz, grâu şi secară erau deja recoltate în proporţie de 99 la sută, ceea ce înseamnă că încheierea recoltării la aceste culturi este o chestiune de zile.

Cât priveşte producţia raportată la hectar, în cazul culturii de orz, estimarea producţiei a fost depăşită de realizarea din teren. Astfel, dacă s-a estimat o producţie de 1.927 de kg la hectar, s-au realizat 2.348 de kg la hectar, adică mai mult cu 421 de kg la hectar decât au anticipat specialiştii! 

Citit 581 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.