Liberty Steel închide unele unități din Marea Britanie

Liberty Steel închide unele unități din Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Producătorul de oţel Liberty Steel, controlat de magnatul Sanjeev Gupta, a anunţat joi că intenţionează să suspende operaţiunile la două oţelării din Marea Britanie şi să reducă producţia la alte facilităţi de producţie din aceeaşi ţară, ca urmare a preţurilor mari la electricitate, transmite Reuters.

Această restructurare ar putea conduce la eliminarea a 440 de locuri de muncă, a precizat Liberty Steel într-un comunicat de presă.

Compania care deţine și Combinatul Siderurgic de la Galaţi a precizat că va suspenda operaţiunile la oţelăriile sale de la Newport, Ţara Galilor şi West Bromwich, în apropiere de Birmingham. În plus, Liberty Steel va reduce producţia de oţel primar la Rotherham, nordul Angliei.

"Producţia anumitor oţeluri la Rotherham şi alte oţelării a devenit neprofitabilă pe termen scurt din cauza preţurilor mari la energie şi importurilor", a anunţat Liberty Steel, adăugând că speră să repornească producţia atunci când condiţiile de pe piaţă vor permite acest lucru.

”Anunțul din UK nu are niciun impact asupra companiei Liberty Galați, care nu este afectată în niciun mod”, a precizat un purtător de cuvânt al Liberty Galați.

Citit 3944 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.