Fonduri de 45 milioane de euro pentru microîntreprinderi

Fonduri de 45 milioane de euro pentru microîntreprinderi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Apelul de proiecte pentru dezvoltarea microîntreprinderilor va avea în cadrul Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ) Galați o alocație financiară de 45 milioane de euro, din fonduri europene. De asemenea, încă 10,93 milioane de euro vor fi alocate pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale, iar 20 de milioane de euro vor fi orientate pentru formele de sprijin în dezvoltarea start-upurilor.

Prin aceste scheme vor putea fi finanțate proiecte cu o valoare de până în 200.000 de euro, sub forma unor scheme de ajutor de minimis. Investițiile eligibile vizează, printre altele: diversificarea economică în domenii de specializare inteligentă (sisteme de transport, inginerie industrială, ingineria materialelor recuperate; sisteme și tehnologii pentru sănătate, ITC); formarea profesională a personalului și subvenții acordate angajatorilor.

"În perioada imediat următoare dorim să lansăm în dezbatere publică ghidurile și apelurile de proiecte și 45 de zile vor sta în dezbatere publică. Deci rugămintea este să vă uitați în detaliu la ghiduri în momentul în care le vom lansa, pentru a veni cu eventuale propuneri de îmbunătățire", a declarat Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrului unui eveniment de prezentare a PTTJ Galați.

Acesta a precizat că din aprilie ar urma să se deschidă apelurile de proiecte, care, la categoriile agenților economici amintiți, ar urma să rămână deschise până la epuizarea sumelor alocate.

Citit 855 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.