Ce investiții imobiliare au atras cei mai mulți bani

Ce investiții imobiliare au atras cei mai mulți bani
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Piaţa imobiliară din România a înregistrat, în 2022, investiţii de peste 1,25 miliarde de euro, în creştere cu 36 la sută faţă de volumul înregistrat în anul precedent, arată cel mai nou raport al unei companii de investiţii imobiliare.

Potrivit CBRE - "Market Outlook 2023", trei tendinţe principale vor modela piaţa de profil în 2023: impredictibilitatea preţurilor pentru cea mai mare parte a anului, furnizarea limitată de produse noi, respectiv numărul de cumpărători relevanţi care să fie mai mare decât se crede.

În cursul anului trecut, investitorii români au fost cei care au contribuit considerabil la creşterea volumului de investiţii din România. Astfel, cu 16 tranzacţii cu o valoare medie de 38,7 milioane de euro, dar şi cu cea mai mare contribuţie la volumul investiţiilor în 2022, jucătorii locali au reuşit să dezvolte plasamentele din piaţă. Pe locurile următoare, la distanţă considerabilă, s-au aflat activele sud-africane, cu o pondere de 15 la sută, cele austriece (10 la sută), iar cu acţiuni sub 10 la sută au fost investitorii din Belgia, Marea Britanie, Ungaria şi Malta, care au cumulat un sfert din valoarea totală înregistrată anul trecut.

Cel mai dinamic sector din punct de vedere al investiţiilor atrase a fost cel al birourilor, care a înregistrat şi un record. În 2022, segmentul de birouri a atras 62 la sută din totalul investiţiilor, urmat de retail (24 la sută) şi de industrial (7 la sută). Totodată, hotelurile şi activele din alte sectoare au reuşit să atragă, împreună, 7 la sută din suma totală investită.

Citit 900 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.