Prețul de vânzare al Electrocentrale, redus cu 1,25 milioane de euro

Prețul de vânzare al Electrocentrale, redus cu 1,25 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La opt luni de la scoaterea la licitație a activelor societății gălățene Electrocentrale (aflată în faliment), pentru care nu s-a depus nicio ofertă concretă, lichidatorul judiciar Maestro SPRL Constanța a decis scăderea prețului de vânzare.

Noul preț de pornire al licitației publice cu strigare este de 19.976.004 euro (fără TVA), cu 1.245.484 euro mai mic decât cel inițial.

Pentru acești bani, un eventual cumpărător va intra în posesia celor două active funcționale extrem de importante pentru o eventuală continuare a activității Electrocentrale.

Primul dintre ele este „Incinta CET”, formată din centrala termoelectrică cu o putere instalată de 375 MW amplasată în incinta Liberty Group Galați, deținând licențe de producere energie electrică, de furnizare energie electrică și de producere energie termică și autorizație integrată de mediu valabile, ce vor fi transferate cumpărătorului. Activul mai include terenuri de 223.179 mp, construcții (administrative și industriale), instalații și stocuri (inclusiv materie primă sub formă de păcură sub 1% sulf, necolorată și nemarcată) și ansamblu de termoficare.

Cel de-al doilea activ funcțional este „Incinta epurare chimică III”, amplasată tot pe platforma Combinatului Liberty, formată din teren de 9.821 mp, clădire stație de tratare chimică a apei și instalații de ventilație.

În prețul de vânzare sunt incluse și 6 autovehicule (Hyundai, Mitsubishi Outlander, Peugeot Boxer, Peugeot 407, Dacia Logan și Renault Master), stocuri de materiale și piese de schimb, precum și deșeuri provenite din declasări de stocuri.

Așa cum „Viața liberă” a mai scris, singurul activ al Electrocentrale care și-a găsit un cumpărător a fost unul extern: incinta CAF amplasată în Țiglina II, b-dul Siderurgiștilor nr. 6A, care a fost vândută pentru aproximativ 800.000 de euro. Spațiul respectiv poate fi folosit de cumpărător după bunul său plac.

Licitația publică cu strigare pentru vânzarea Electrocentrale Galați are loc în fiecare zi de joi, la ora 12, la sediul din Constanța al lichidatorului judiciar. Să vedem dacă, după scăderea prețului, vor apărea ofertele!

În cazul - deocamdată, iluzoriu - în care Electrocentrale va găsi un cumpărător care va dori să o repornească, acest lucru s-ar putea face într-un termen de circa trei luni, după verificări și dacă există combustibil. Așa cum am mai spus, Electrocentrale poate produce o cantitate de energie electrică de aproximativ 320 MWh, în condițiile în care un colos de talia Liberty consumă circa 150 MWh. Surplusul ar putea fi livrat în Sistemul Energetic Național.

Citit 4625 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Februarie 2023 09:34

4 comentarii

  • postat de paloma
    Miercuri, 15 Februarie 2023 22:38
    5.13.144.***
    La cat costa pacura astazi, doar gratis il va lua cineva, sa-l vanda la fier vechi !!!

    ..."colos de talia Liberty..." !!! :)))
    0
    0
  • postat de valll
    Luni, 13 Februarie 2023 08:43
    37.251.220.***
    Vindeti baieti, nu conteaza cat de ieftin, voua sa va iasa ceva!
    Vindeti, ruinati, imprastiati, ca de asta sunteti la putere. De asta v-ati cocotat in fruntea tarii, judetelor, oraselor, folosinu-va de asa zisa revolutie...
    0
    0
  • Sâmbătă, 11 Februarie 2023 09:45
    86.124.201.***
    RIP ELECTROCENTRALE GALAȚI???
    0
    0
  • postat de marr
    Vineri, 10 Februarie 2023 21:36
    86.124.201.***
    Hmm...totusi ...care-i Problema aici ? N-are 'Lumea' bani ?
    Sunt echipamentele de productie uzate si nu mai dau randamant/inlocuirea e f Costisitoare ?
    E energie 'murdara' (din sursa poluanta) si vine Master-Planu' UE cu dezvoltare NUMAI pe energie verde/Eoliana... Sau cum ?
    Marfa ( energia
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.