Peste 90.000 de euro șterși de o bancă din soldul unui credit

Peste 90.000 de euro șterși de o bancă din soldul unui credit
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conform unui comunicat remis de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), o bancă din România a acceptat să șteargă 446.000 de lei din soldul creditului unui consumator.

Acesta a solicitat concilierea prin CSALB deoarece făcuse mai multe restructurări ale acestui împrumut și nu reușise să respecte termenele de rambursare. Practic, nu mai putea plăti ratele mari la care se angajase.

"Este un caz unic nu doar prin sumele implicate, ci și prin efortul făcut de ambele părți pentru a ajunge la un compromis", a spus Alina Radu, conciliator CSALB și avocat: "Scenariul pe care l-a propus consumatorul era ca banca să reducă soldul de la 1,2 milioane de lei la 960.000 de lei, iar datoria rămasă să fie achitată în următorii zece ani. Scenariul inițial cu care venise banca în conciliere era să prelungească doar cu câteva luni termenul de plată și să nu acorde niciun discount, ținând cont că pentru acest împrumut începuseră deja procedurile de executare. De aici au început negocierile care au durat 165 de zile și în care am purtat peste zece runde de discuţii". "Pot spune că în negociere am ajuns la mijloc: am obținut un termen scurt de plată pentru cei 800.000 de lei, așa cum își dorea banca, dar și o reducere consistentă a soldului, de peste 400.000 de lei, așa cum își dorea consumatorul. Din fericire, acesta a reușit să obțină un alt împrumut, de la o altă bancă, și a achitat suma de 800.000 de lei integral, așa cum solicitase banca. A fost unul dintre puținele cazuri în care ambele părți au făcut compromisuri serioase și au implicat eforturi financiare mari", a spus Alina Radu.

Citit 2434 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 07:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.