Drepturi de autor cu mai puţină bătaie de cap

Drepturi de autor cu mai puţină bătaie de cap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru gălăţenii care obţin venituri din drepturi de autor şi/sau în baza unor contracte civile avem încă o veste liniştitoare: potrivit Casei Judeţene de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CJPAS) Galaţi, plătitorul de venit nu va declara, calcula, reţine şi plăti doar contribuţiile aferente şomajului, ci şi pe cele de asigurări sociale.

Astfel, beneficiarul propriu-zis al drepturilor de autor nu trebuie să mai meargă, lunar, la ghişeu ca să-şi depună declaraţiile şi să plătească contribuţiile.

Plătitorul de venit va face acest lucru pentru el. Într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Casei  - purtătorul de cuvânt Greta Ioniţă şi şeful serviciului Contribuabili, Elena Barbu -  au precizat şi categoriile de beneficiari de drepturi de autor care vor plăti contribuţii individuale.

Vorbim, mai întâi, despre persoanele care obţin cu regularitate doar venituri din drepturi de autor. Apoi, este vorba despre persoanele care obţin cu regularitate venituri din drepturi de autor, pe lângă salariul lunar. Nu datorează contribuţii cei care obţin ocazional venituri din drepturi de autor, pe lângă veniturile salariale.

Reglementările vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial a OUG 82/2010, care modifică OUG 58/2010. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în următoarele zile.

Citit 625 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.