„Hydrogen Valley” - Conferință având ca temă atragerea de investiții la Galați

„Hydrogen Valley” - Conferință având ca temă atragerea de investiții la Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

“Galați Green Valley – Noul pol de investiții pentru viitor” este tema conferinței organizate marți, 4 aprilie, la Galați, de Ziarul Financiar și Liberty Steel Group, eveniment la care ziarul ”Viața liberă” este partener media.

Conferința va reuni oficiali la nivel înalt, lideri de business și parteneri strategici locali care vor discuta despre cele mai bune soluții pentru regiunea Galați-Brăila, care are un potențial imens de a deveni următoarea Hydrogen Valley, precum și un pol de investiții în Greensteel și Green Energy.

După cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, la Galați ar urma, printre altele, să se deruleze un proiect în valoare de peste 32 milioane de euro, pentru realizarea unei fabrici de ”hidrogen verde”. Acest proiect ar urma să fie parte a unui plan mai amplu prin care Comisia Europeană își propune să realizeze un "ecosistem" european al hidrogenului, de la cercetare și inovare la producție și infrastructură.

Ținta ar fi ca hidrogenul să joace un rol major în reducerea emisiilor de carbon și înlocuitor al combustibililor fosili.

La conferința ce are drept temă potențialul Galațului de a implementa astfel de tehnologii și-au anunțat participarea reprezentanți a Guvernului și ai Parlamentului European, reprezentanți ai administrației publice local și județene, managerii unor importante companii din țară, reprezentanți ai mediului financiar-bancar și ai unor centre de cercetări în domeniul energiei.

Citit 1997 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2023 15:57

4 comentarii

  • postat de florin
    Marți, 04 Aprilie 2023 09:16
    86.124.201.***
    „Până în 2040, trebuie să investim aproximativ 500 de miliarde de zloţi (116,1 miliarde de dolari) în reţelele de transport şi distribuţie”, a declarat directorul general de la operatorul reţelei de transport a energiei electrice din Polonia (PSE), Tomasz Sikorski, adăugând că Polonia trebuie să pla
    0
    0
  • postat de Vasile
    Marți, 04 Aprilie 2023 00:31
    84.241.201.***
    Parca ii si vad pe investitorii astia, unu’ mai strategic ca altu’: “Hellauuu Galati!! Hau are iu baetzii?! You’ll make a lot of gaze! Fâs fâs!”
    0
    0
  • postat de Terente ...din Galati
    Luni, 03 Aprilie 2023 21:21
    89.137.229.***
    Cine stie despre hidrogen ca mare sansa a Galatiului?
    Eu imi aduc aminte cand eram mai tanar, ca se spunea despre oxigenul ce-l facea fabrica din Combinat si ca o problema tehnica majora ar putea pune orasul la pamant. Acum o dam pe alt gaz, poate o fi mai cu folos!
    0
    0
  • postat de hygrogen men
    Luni, 03 Aprilie 2023 18:43
    89.39.81.***
    costumele se dau gratuit?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.