Noi lideri la FSS-Metarom Galaţi

Noi lideri la FSS-Metarom Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Filiala locală a Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor-Metarom, care activează pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, şi-a ales, săptămâna aceasta, prin vot, o nouă echipă de conducere.

Rezultatele scrutinului au fost anunţate de liderul naţional al FSS-Metarom, Mircea Scîntei, care şi-a început cariera sindicală tot în combinatul din sudul Moldovei.

„Noul preşedinte al filialei gălăţene a Federaţiei Metarom este Gheorghe Bezman (FOTO – al doilea din stânga). Prim-vicepreşedinte este Dan Onica. Vasile Crişan este secretar general, iar vicepreşedinţi sunt Nelu Radu, Cristian Eftimie şi Gheorghe Faur”, a afirmat Mircea Scîntei.

Noii lideri au declarat că obiectivul lor pe termen mediu îl reprezintă pregătirea strategiei de negociere a contractului colectiv de muncă pe 2011 al Combinatului. „Vrem să obţinem o creştere salarială pentru siderurgişti”, a spus vicepreşedintele Nelu Radu.

Membrii noii echipe de conducere a filialei FSS-Metarom din Galaţi, care au mandate de patru ani, sunt lideri sindicali cu acte în regulă. Ei au absolvit un curs de perfecţionare în această „profesie”, organizat de FSS-Metarom pentru 100 dintre liderii săi din ţară.

„(Bezman, Onica, Crişan, Radu, Eftimie şi Faur, n.r.) sunt oameni care provin din uzinele principale din Combinat, au experienţă şi reprezintă prima generaţie de lideri sindicali atestaţi pentru că, pe baza unui fond european, am reuşit să formăm în ultimul an 100 de lideri sindicali din România, membri ai FSS-Metarom”, a spus Mircea Scîntei.

FSS-Metarom este cea mai mare federaţie sindicală din metalurgia românească. Organizaţia are circa 30.000 de membri, însă între aceştia se numără şi salariaţi din industria constructoare de maşini şi din electronică şi electrotehnică.

Citit 2047 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.