Apă Canal a devenit operator regional

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare din municipiul Galaţi, Apă-Canal, a devenit, ieri, operator regional cu acte în regulă. „Joi  s-a semnat contractul de delegare între Apă Canal şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Galaţi”, a declarat directorul societăţii, Gelu Stan.

Asta înseamnă că, de luna viitoare, Apă Canal le va putea tăia facturi pentru apa livrată şi consumatorilor din judeţ. Deocamdată, doar celor din şapte localităţi.

„De la 1 octombrie, Apă Canal va furniza servicii de alimentare cu apă sau de canalizare în municipiul Tecuci, în oraşul Târgu Bujor şi în comunele Lieşti, Iveşti, Umbrăreşti, Barcea şi Pechea. În aceste localităţi existau reţele de apă şi canal şi servicii care gestionau aceste reţele, servicii de la care noi am preluat activitatea şi personalul”, a explicat Carmen Condurache, coordonator investiţii în cadrul Apă Canal.

Cele şapte localităţi îi aduc un aport de 10.400 de consumatori societăţii Apă Canal, pe lângă cei existenţi în municipiul Galaţi. În viitor, operatorul va furniza servicii de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare şi în celelalte comune din judeţ, însă în multe dintre ele va trebui să introducă reţele şi, pentru asta, încearcă să obţină bani europeni din Fondul de Coeziune.

Citit 1298 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.