Un ţep în coasta Gărzii de Mediu

Un ţep în coasta Gărzii de Mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, la sediul Gărzii de Mediu Galaţi, coordonatorul acestei instituţii, Mihai Turcu (FOTO), i-a acuzat de lipsă de responsabilitate pe primarii din judeţ care nu au rezolvat încă problema colectării deşeurilor.

„Acest aspect este unul monitorizat de către Uniunea Europeană şi nu ne putem permite să existe abateri. Tocmai în acest context am să dau un exemplu de comună în care primăria nu a rezolvat nici până acum această problemă a vechilor gropi de gunoi. Este vorba de Ţepu”.

„Nu ştiu ce culoare politică are primarul de acolo şi nici nu mă interesează. Însă în condiţiile în care vorbim de un an de zile de problema colectării deşeurilor, la Ţepu sunt inclusiv indicatoare către vechile rampe de gunoi. Nu este admisibil aşa ceva şi avertizez că în acest caz vom vorbi despre o sancţiune certă”, a declarat Turcu.

Contactat telefonic, primarul comunei Ţepu, Daniel Ţuchel, a spus că lucrurile nu stau aşa cum au fost ele expuse de către comisarul-şef de la Galaţi.

„Comuna Ţepu a rezolvat problema deşeurilor fără să ceară ajutor prin alte părţi. Noi avem aici propriul serviciu de salubritate, au fost achiziţionate pubele şi există un contract pentru transportarea deşeurilor colectate din comună către groapa de gunoi de la Tecuci", a obiectat Ţuchel.

Acesta a admis însă, că deşi au fost desfiinţate vechile rampe de deşeuri, există săteni care aduc aici gunoiul de grajd, dar că aceste lucruri nu se întâmplă frecvent.

Rămâne de văzut cum se va încheia în cele din urmă acest conflict dintre comisarii Gărzii şi cei din administraţia comunei Ţepu şi dacă „sancţiunea certă” anunţată în cadrul conferinţei de către Mihai Turcu va fi aplicată.

Citit 1205 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.