Circulația pe Transalpina va fi deschisă de vineri, în anumite condiții

Circulația pe Transalpina va fi deschisă de vineri, în anumite condiții
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, în urma revizei făcute pe Transalpina, drumul va redeschis circulației începând de vineri. Tronsonul dintre Rânca și Obârşia Lotrului va fi practicabil doar 10 ore pe zi şi cu limitare de viteză.

Conform Hotnews.ro, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că se va relua circulația pe DN67C - Transalpina începând de vineri dimineaţă, de la ora 8,00, în anumite condiţii.

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare 30 km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Directorului CNAIR subliniază că, având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condiţiilor impuse, pentru evitarea evenimentelor nedorite.

Comisia specială din cadrul CNAIR a verificat şi la sfârşitul lunii mai dacă circulaţia rutieră pe Transalpina poate fi deschisă în condiţii de siguranţă, la acel moment specialiştii au stabilit că acest lucru se era poisibil întrucât zăpada de pe versanţi putea aluneca pe carosabil, mai notează sursa citată.

Citit 5026 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 03:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.