Călătoria cu maxitaxi şi Transurb ar putea fi mai scumpă

Călătoria cu maxitaxi şi Transurb ar putea fi mai scumpă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţă tensionată, marţi după-amiază, la Comisia nr. 3 de Servicii şi Transport a Consiliului Local. Majorarea de la un leu la 1,5 lei a preţului biletului de călătorie cu maxi-taxi şi Transurb, modificarea unor trasee de microbuz şi suplimentarea cu 20 la sută a capacităţii de transport privat de persoane au fost subiectele de discuţie.

După cum am aflat de la consilierul local PC Picu Apostol Roman, secretarul Comisiei nr. 3, cererea de modificare a unor trasee a doi operatori, Andry şi Relajcar, a picat prima pentru că ar fi însemnat ca licitaţia şi rutele altor operatori să fie încălcate.

Majorarea preţului de la 1 la 1,5 lei este dorinţa operatorilor privaţi, care ameninţă că intră în faliment, dar Picu Roman nu o priveşte deloc cu ochi buni, având în vedere că exact de asta nu au nevoie gălăţenii loviţi de sărăcie şi de criză.

Dacă aleşii vor scumpi biletul de transport, şi Transurb va fi afectat, chiar dacă nu a cerut o majorare de preţ. Legile concurenţei o impun. „Nu mai există un oraş cu un preţ la biletul de călătorie de un leu. Cel mai mic este de 1,5 lei”.

„Preţul recomandat de CL va fi probabil de 1,5 lei. Eu cred că nu e normal ca subvenţia pe care o plătim Transurb să fie de 268 de miliarde de lei vechi. Cu 268 de miliarde se pot face foarte multe lucruri utile pentru oraş, cum ar fi proiectul cu cele 52 de locuri de joacă pentru copii”.

„E normal să fie subvenţionat, dar Transurb trebuie să-şi eficientizeze activitatea. Insist pentru introducerea sistemului de ticketing electronic pentru tot transportul public”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Mărirea capacităţii de transport privat cu 20 la sută ar însemna intrarea pe trasee a 30 de microbuze în plus, măsură privită diferit, pro şi contra, de operatori şi autorităţi. Majorarea de preţ şi a capacităţii de transport ar putea intra în discuţie la şedinţa de mâine a CL sau în şedinţa din octombrie.

Poliţia locală va face ordine

Viceprimarul Ciumacenco este nemulţumit de nerespectarea de către operatorii privaţi a staţiilor de la McDonald’s, din Ţiglina I şi de la intersecţia de la General.

„Staţia este la 50 de metri de trecerea de pietoni şi toate maxitaxi opresc pe trecerea de pietoni din intersecţia de la General. Controalele Poliţiei Comunitare au efect doar pe moment, când agenţii pleacă şoferii îşi reiau obiceiul”.

„Situaţia se va regla de la 1 ianuarie 2011, când Poliţia Comunitară se va transforma în Poliţie Locală şi va putea da inclusiv puncte de penalizare şoferilor”, a declarat Ciumacenco.

Citit 1912 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.