Piaţa construcţiilor ruinează bugetul Galaţiului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul acesta Primăria speră să obţină măcar jumătate din fondurile acumulate în 2009 din eliberarea autorizaţiilor de construcţie *

Criza economică a lovit puternic şi în piaţa construcţiei de noi imobile în municipiul Galaţi. Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco este însă de părere că asistăm practic la o adevărată prăbuşire a acestui sector, după nouă luni fiind de două ori mai puţine solicitări de autorizaţii faţă de anul trecut.

„Astfel, în 2009, considerat în România a fi primul an aflat integral sub semnul crizei economice, s-au eliberat în Galaţi 687 de autorizaţii de construcţie, cu încasări la bugetul local, din valoarea investiţiilor, de aproximativ 4,1 milioane lei”.

„În cele nouă luni ale lui 2010 au fost acordate doar 328 de autorizaţii de construcţie, cu încasări la bugetul local, din valoarea investiţiilor, de aproximativ 780.000 lei, fapt ce ne determină să previzionăm că până la sfârşitul anului s-ar putea depăşi uşor nivelul a 50 la sută din cât s-a înregistrat anul trecut”, a declarat Ciumacenco.

Citit 1237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.