Nou apel pentru fonduri europene transfrontaliere

Nou apel pentru fonduri europene transfrontaliere
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova a aprobat, în cadrul ședinței de marți, 8 august, ghidul solicitantului pentru proiectele de investiții transfrontaliere. Apelul de proiecte, în valoare de 40 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, va fi lansat în zilele următoare, cei interesați având la dispoziție patru luni pentru a depune cererile de finanțare.

Cei interesați să acceseze fondurile disponibile prin acest program de cooperare vor putea depune proiecte ce vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație, sănătate și turism din județele de graniță din România (respectiv Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. De asemenea, vor putea primi finanțare europeană proiectele care au drept obiectiv combaterea schimbărilor climatice și protecția biodiversității din zonele acoperite de program.

În cadrul aceleiași reuniuni, Autoritatea de Management a prezentat reprezentanților celor două țări cerințele pentru finanțarea proiectelor cu valoare mică, pentru care ghidul solicitantului se află în consultare publică până pe data de 31 august 2023.

Per ansamblu, Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are un buget de 77,3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuția națională.

Citit 978 ori Ultima modificare Joi, 10 August 2023 11:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.