Cum ne poate afecta diminuarea activității

Cum ne poate afecta diminuarea activității
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reducerea activității în industria mineralelor nemetalice, materialelor de construcții, produselor chimice și metalurgice poate genera un impact negativ în întreaga economie, precum limitarea potențialului de dezvoltare a unor sectoare strategice (infrastructură, auto, mașini și utilaje, agricultură etc.) sau diminuarea activităților în industriile furnizoare (industria extractivă, cocserie, energie, construcții metalice etc.).

De asemenea, pot să apară o serie de riscuri structurale. Aici vorbim inclusiv de siguranța națională, în condițiile în care produsele acestor sectoare pot susține industria apărării din România. Securitatea alimentară poate fi și ea afectată prin creșterea prețurilor alimentelor și dezechilibrarea balanței comerciale cauzată de importuri de produse alimentare.

De asemenea, în categoria riscurilor structurale mai intră limitarea absorbției fondurilor europene prin diminuarea proiectelor de infrastructură, precum și diminuarea bugetului național prin scăderea comerțului și a producției.

Citit 1043 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 19:40

1 comentariu

  • postat de Ion
    Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 07:01
    185.53.196.***
    Voi (VL) vreți să spuneți ceva dar nu spuneți cu subiect și predicat. Vă e teamă sau ce? Vreți să zic eu? Politica UE de decarbonizare va distruge toată industria considerată neconcurentiala. Singura industrie grea care va rămâne în UE este in țările din centrul Europei. La noi? Praf și pulbere!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.